Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo opet neka nova šuplja o kojoj će se pričat 20 godina a posebno pred izbore...
još da dovedu švede da pale smeće umjesto uglja....
Ide zima počinje spin o grijanju he he
Što ga nisu napravili kad su radili auto put na ovoj relaciji? Mogla se iskoristiti trasa i smanjiti troškovi. Ali treba ponovo rapisati tendere,povećati kašike na bagerima i iznose na računima pojedinaca.
Rusi i Kinezi zajedno :)
da vam pojasnim...jer radim u ktlovnici koja proizvodi tu famoznu vodenu paru...ovako ovaj toplovod bi sluzijo iskljucivo da vodu odrzava toplom ne da grije stanove nego samo i iskljucivo da smanji troskove toplana da vodu ne griju ujutru od odredzene temperature vec cim se kotlovnice popale imaju spremnu toplu vodu koju ce biti potrebno samo dogrijati i to je to i nemojte pametovati vi inzinjeri novopeceni to je jedina svrha ovog toplovoda
za grijanje se koristi topla voda, a ne para
Volio bih upoznati te Nijemce i Kineze sto hoce u ovu vukojebinu da ulazu lovu. I zivotinje bjeze preko granice a kamoli ljudi.
Koje Nijemce? Ovo su Rusi i Kinezi sa domaci lopovima!
možda nema vode normalne temp., ali zato će biti vruće vode očekujemo masivno ispuštanje vode iz cijevi toplovoda i njeno hlađenje a zatim kupanje istom
evo kako se nju jork grije tj na vodenu paru https://www.youtube.com/watch?v=mAB1gesb8cQ
to je najpametnije .šta su dosad čekali.ta termoelektrana već ima svu infrastrukturu .čak mogu i dodatnu opremu ugraditi tj velike kotlove na biomasu.PUT OD HILJADU MILJA ZAPOČINJE JEDNIM KORAKOM.NJUJORK SE GRIJE NA VODENU PARU.
Opet SDA predizborna igra
Ova SDA ga stvarno ne vadi!! Nemamo ni vode a oni nam supljiraju o toplovodu. Kako je glup narod u toj BiH.
Da su bili pametni kao što nisu, kad su gradili autoput, toplovod je trebao ići ispod. Niti snijega na autoputu, niti čišćenja snijega. Dvije muhe jednim udarcem. Glupi bošnjo.
treba se vise puta Ugraditi
Logično da ljudi žele ulagati u tako jedan važan projekat, kada naši ublehaši nisu bili u stanju kada su pravili auto put da pruže cijevi ispod ceste. Sarajevo grad bi dobio grijanje, i sam put bi bio očišćen.
Ma kakvi, kad to za vrijeme tita nije napravljeno nece sigurno ni za doba izetbegovicevog kalifata.
Ima dvije-tri prednosti. Skuplji plin i velik dug za isti, vec otkupljenu zemlju duz trase puta i potrebu za uhljebljavanjem SDA kadra kako u firmama koje bi gradile tako i u firmama koje bi to onda... radile. Automatski mozes bar desetak SDA guzica ususkati u Kaknju na poslovima "gledanja u cijevi" i "popisivanju gledanja u cijevi".
@geraldklix Ja jos uvijek mislim da je cista naucna fantastika vjerovati da ce sda kadar uraditi bilo sta po tom pitanju. Cak ni potreba uhljebljenja familije i stranackih poltrona nije dovoljna, oni jednostavno nisu sposobni za bilo sta sto je komplikovanije od dzume petkom i preimenovanja ustanova i sl. iz postojeceg imena u alija izetbegovic. Vodu nisu u stanju obezbijediti a ne grijanje da dovedu iz kaknja. A kako su rusi potegnuli pitanje duga ne bi cudilo ni da saraj. bez grijanja ostane.