Razvoj turizma
72

Nastavljena izgradnja Grada Sunca u Trebinju, jedne od najvećih investicija na Balkanu

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Rodoljub Drašković, bogati investitor i predsjednik grupacije Swisslion-Takovo sinoć je u Trebinju otvorio još jedan sadržaj u sklopu svog Grada Sunca, kojeg već nekoliko godina gradi u ovom lijepom hercegovačkom gradu.

Otvoren je Hotel "SL Panorama", na kojem su kako je kazano primjenjivana do sada u regiji neviđena arhitekstonska rješenja. Kružnog je oblika sa 25 deluxe apartmana, restoranima i panoramskom terasom sa pogledom na cijeli grad, a već na početku kapaciteti su popunjeni.

Drašković je istakao da je luksuzni hotel izgrađen u rekordnom roku, te napomenuo da se gradilište nalazi na 35 hektara i da će i ostale sadržaje čija je gradnja u toku zavaršiti kako je i predvidio, a nakon toga će objelodaniti svoju novu viziju.

"Zajedno sa Gradom Trebinjem radimo na razvoju ove najlepše turističke destinacija od manjih gradova u Evropi koja iz godine u godinu postaje najznačajnije turističko sedište", rekao je Drašković te istakao da ima u planu da sa RTS-om i Gradom Trebinjem napravi filmski grad koji će, kako je rekao biti ljepši od Holivuda.

Posebno zadovoljan ovim investicijama može biti prvi čovjek Trebinja, Luka Petrović, ističući važnost ovih investicija za turistički razvoj njegovog rada.

"Drašković nastupa djelima, a ne samo riječima. Ono što on radi je najveća privatna investicija na Balkanu, a gradi isključivo od dobiti iz svog preduzeća. Zahvaljujući Draškovićevom radu i trudu, na ovakvim sadržajima i kvalitetu gradnje može da pozavidi i okruženje, a ono što je sigurno je da će ovdje ljudi dolaziti i da će biti potrebna kvalifikovana radna snaga", rekao je Petrović podsjećajući da je samo prije godinu dana na istom mjestu bio kamen i šikara, a danas sadržaji na kojima bi pozavidjeli i mnogo veći centri.

Drašković je u Trebinje došao prije deset godina, zadržao Industriju alata, otvorio kapacitete prehrambene industrije te krenuo da investira u turističke sadržaje.

Saradnik za informisanje Grada sunca Ana Bokonjić Buha je istakla da će otvaranjem hotela, te završetkom gradnje Varoš čaršije, Sportsko-rekreativnog kompleksa i spa centra "Galija", koja je u toku, Grad sunca dobiti novu dimenziju – prostor za stanovanje po konceptu grad u gradu sa svim potrebnim sadržajima za život, rekreaciju i odmor.

Do sada je u Grad sunca uloženo oko 50 miliona maraka, a prošlo ljeto su sa radom počeli Akva i Dino park koje je posjetilo više desetina hiljada turista iz zemlje i inostranstva.

U znak zahvalnosti Draškoviću što je bio generalni sponzor snimanja serije "Nemanjići", direktor RTS-a Dragan Bujošević mu je na otvaranju hotela poklonio mač iz iste kovačnice gdje se kovalo oružje za potrebe serije. Na sinoćnjoj svečanosti Drašković je i zapjevao.