Veoma bitan projekt
0

Najavljen završetak radova na sali Srednjoškolskog centra u Travniku

E. M.
Izgled dvorane Srednjoškolskog centra u Travniku
Izgled dvorane Srednjoškolskog centra u Travniku
U Travniku je nedavno otvorena Srednjoškolski centar, a radovi na završetku obnove sportske dvorane ovog objekta uskoro bi trebali početi i prema najavama nadležnih i završeni do početka nove školske godine.

Srednjoškolski centar u Travniku otvoren je prošle godine, a njegova gradnja počela je još 2009. godine. Dvije godine poslije je zaustavljena zbog nedostatka sredstava, ali sve to je historija. Travnički srednjoškolci već svoja znanja stiču u moderno opremljenoj zgradi, a sportske aktivnosti bi trebali obavljati već naredne školske godine u novoj fiskulturnoj sali.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je kazao da je njegova intencija da svi radovi budu završeni do sljedeće školske godine.

"Mi prvenstveno pravimo dvoranu za djecu iz ove dvije škole, čija djeca nisu imala fizičko vaspitanje zadnjih nekoliko godina, onako kako treba. Pored toga, imat ćemo i takmičarski dio za rukometni klub, košarkaški klub i sve druge sportske kolektive u našoj općini. Mi sada imamo oko 400 hiljada KM koje smo dobili od Kantona krajem godine, izvođač je već ušao i on radi one radove koji se ne vide", kazao je Dautović te dodao:

"Dozidane su nove svlačionice, povećani kapaciteti toaleta, a sad se rade struja i cijevi koje se neće vidjeti. Za završetak radova nama je potrebno 1,5 milion KM, koje ćemo imati iz kreditnih sredstava na raspolaganju, a imamo i neke naznake da bi sredstva mogla biti obezbijeđena i sa federalnog nivoa. Ja ću biti hrabar pa reći, ako bude viška novca, završit ćemo i bazen."

Sličnog mišljenja je i kantonalni ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK Bojan Domić koji je naglasio da dosadašnje intervencije na izgradnji sportske dvorane bile od Vlade SBK, Općine Travnik i djelom od Vlade FBiH, ali i da će dio kreditnih sredstava Vlade SBK biti uložena ove godine u završetak dvorane.