{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Michelin otvara 700 radnih mjesta u Srbiji

S
SRNA
2.4.2012. u 19:19
0
3
Michelin otvara 700 radnih mjesta u Srbiji
0
Michelin otvara  700 radnih mjesta u Srbiji
Francuska kompanija MIchelin otvara 700 radnih mjesta u Pirotu, na jugoistoku Srbije, a ukupna investicija je vrijedna 170 miliona eura.
Memorandum o razumijevanju o realizaciji investicionog projekta kompanije Michelin u opštini Pirot potpisao je, u prisustvu predsjednika Srbije Borisa Tadića, ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić.

Memorandum su potpisali i direktor kompanije Tiger Tires Erik Fajduj, direktor-partner kompanije Michelin Michel Rolie i predsjednik opštine Pirot Vladan Vasić - saopštilo je Ministarstvo ekonomije Srbije.

Ćirić je istakao da je cilj prve faze ovog investicionog projekta povećanje proizvodnog kapaciteta fabrike i da do 2016. godine, umjesto dosadašnjih osam miliona, ova kompanija proizvodi 12 miliona guma godišnje.

Kompanija će uložiti u nabavku novih mašina i opreme, kao i za zapošljavanje ukupno 700 novih radnika do kraja 2016. godine.

"Ovo je početak daljeg razvoja kompanije Michelin u Srbiji. U drugoj fazi, plan je da praktično dupliramo proizvodnju i da imamo fabriku koja će proizvoditi 20 miliona guma godišnje", rekao je Ćirić.

On je dodao da ova odluka kompanije Michelin da investira u Srbiju samo pokazuje njihovu odlučnost da budu centar ovog dijela Evrope, pa i svijeta, u proizvodnji guma koje su nesumnjivo prepoznatljive svuda u svijetu.

Direktor kompanije Tiger Tires Erik Fajdu rekao je da je uvjeren u uspjeh ovog projekta u Pirotu, koji ima veoma važnu ulogu u provođenju strategije Michelina, a to je značajnije proširenje na tržište Rusije i zemalja EU.

Kompanija "Mišelin" bavi se proizvodnjom i zaštitom guma za vozila i trenutno se nalazi se na vodećoj poziciji na svim tržištima pneumatika i povezanih usluga.

Ova kompanija zapošljava oko 109.000 radnika u 72 proizvodna postrojenja u 19 zemalja širom svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: