|

Tadić: Datum za početak pregovora do kraja godine

Tadić: Datum za početak pregovora do kraja godine
0
S
SRNA
8.3.2012. u 09:53
0
komentara
0

dijeljenja
Tadić: Datum za početak pregovora do kraja godine Boris Tadić (Foto: AFP)
Predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je da je moguće da Srbija do kraja godine dobije datum za otpočinjanje pregovora o punopravnom članstvu u EU, čime će proces eurointegracija postati nepovratan.
"To će biti suštinsko dostignuće, jer će evropski put Srbije tada biti na tački sa koje niko neće moći da ga ugrozi", rekao je Tadić za današnji Blic.

On je naveo da se mora dosta raditi kako bi Srbija nastavila da provodi reforme i bila poželjan partner svima u regionu i Evropi.

Nakon dobijanja statusa kandidata, Tadić očekuje da će Srbija stupiti u strateško partnerstvo sa svim državama članicama EU i da će biti doživljena kao povoljna destinacija za ulaganja.

Povodom samita Srbija - Italija, koji se danas održava u Beogradu, Tadić je rekao da ne postoji šansa da nova ekonomska kriza u evrozoni ugrozi realizaciju investicije italijanskog Fiata u Srbiji.

"Smatram da će proizvodnja automobila u Kragujevcu zajedno sa domaćim kooperantskim firmama snažno uticati na ozdravljenje srpske privrede", rekao je Tadić.

Govoreći o novim ulaganjima Italije u Srbiju, Tadić je rekao da je nedavno imao vrlo ozbiljan razgovor sa predsjednikom borda direktora kompanije Danielli Gianpietrom Benedettijem o mogućnosti da ova kompanija u Srbiji izgradi fabriku specijalnih čeličnih proizvoda.

"Vidjet ćemo, to su duži procesi. Ali nadam se da će procesi odlučivanja sada ići brže od kada smo kandidat za članstvo u EU", rekao je Tadić, podsjećajući da je trebalo pet godina da se Fiat i Benetton dovedu u Srbiju.

Tadić je rekao da treba produbiti veze između malih privrednika Srbije i Italije i da bi tome pomoglo održavanje jednog poslovnog foruma, od čega bi obje države imale korist.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.