Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa, to je privlačenje stranih investicija, a njima je to trebalo! BiH bi se trebala ugledati na njih!
Dobar potez za privlačenje stranih investitora.
I istovremeno dokaz koliko su propali, nazalost.
Mi moramo prvo osloboditi strane ulagače od reketa pa tek onda ih osloboditi poreza kako bi ih motivisali da ulazu kod nas :)
kakav maestralan potez!!!!!!!
šapatom pade i kuba
EVO OVA DRZAVA KUBA NEKA BUDE PRIMJER SVIM ONIMA KOJI HVALE KOMUNIZAM,DOSLI SU MI PREKO GLAVE, EVO VIDITE DA KOMUNIZAM NEMA BUDUCNOSTI NA OVOME SVIJETU, MOZDA NA NEKOM DRUGOM SVIJETU (RUSKOM)
nemoj samo brkat socijalizam sa komunizmom.titin socijalizam je bio dobar,juga je bila amerika za ruse,bugare,rumune,madjare,poljake i cehe.a bogami i za turke.titin socijalizam je proizvodio i izvozio a najmanje uvozio.
JEST TACNO BILI SMO BOLJI OD RUSA BUGARA RUMUNA MADJARA POLJAKA CEHA, SVE KOMUNISTICKE ZEMLJE, A STO NE SPOMINJES KAPITALISTICKE ZEMLJE: NJEMACKA, DANSKA SVEDSKA AUSTRIJA FRANCUSKA AMERIKA ITD...ITD... SVI ONI ZIVE SUPER VEC OD DRUGOG SVJETSKOG RATA, A SVI OSTALI ILI RATUJU ILI GLADUJU ILI OBOJE
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Model koji Kuba nudi je nešto što do sada nije ponuđeno u svijetu, ima realne mogućnosti za razvoj privrede na principima slobodnog tržišta, ali i rizik od korupcije i kriminala jer se pojedinci oslobađaju plaćanja poreza. Najbolji model do sada se pokazao kineski, koji zadržava postojeći društveno-politički sistem vlasti sa uvođenjem slobodnog tržišta.
kina je odavno otisla iz krajnosti u drugu krajnost ,i to onu kapitalisticku .KP Kine je ostao kao paravan da se odredjeni s pravom bogate
Kod nas strane ulagace privuku sa omjehom,pa kada otvori firmu,udaru s porezima i inspekcijama,ogule do gole koze,tako da strani ulagaci ne znaju gdje im je glava a gdje guzica,pa strani ulagaci bjeze iz BiH kao dzavo od krsta.
Odmah se sjetim investicija iz arapskog svijeta :D Srbija isposluje milijarde, jer pošalju pametne ljude, ekonomiste, da ih predstave i prave relacije u tim bogatim zemljama... ... Sve što je ušlo u ovu državu, čast izuzetcima ( a teško da ih ima ), je došlo zbog želje stranaca da pomognu.
Na sjednici Krug99, pricao ambasador UAE. Kaze sto ocekujete investicije u BiH, kad BiH posalje jednog ambasadora za sve 4 drzave u okruzenju, kaze kad se vi neozbiljno ponasate prema nama, tako i mi uzvracamo istom mjerom :D
e jbg , gurali,gurali i nisu izgurali. ni njima komunizam ne valja:))
zalosno je ali to je valjda neki prirodni zakon. nema stvarnih promjena dok vecina ne shvati da ne ide dalje na isti nacin. vjerovatno ce biti brzih i vecih promjena kad se braca presele tamo negdje. vrijeme je ipak najbolji lijek iako nije lako cekati za normalnog covjeka.
jest vala. svi se patili ,a guraju do stoje:))
PRIKAŽI ODGOVORE (3)