Investicije
0

FOTO / KAP - novi proizvođač vode i sokova na tržištu BiH

FENA
Kompanija KAP novi je proizvođač vode i sokova u BiH, a nastala je nakon što je grupa domaćih investitora tokom protekle godine započela proces preuzimanja bivšeg Ilidžanskog dijamanta. Paralelno s preuzimanjem tekao je i proces razvoja vlastitog brenda vode i sokova pod novim imenom KAP.

"Izuzetno smo ponosni što posjedujemo savremenu opremu za proizvodnju prirodnih izvorskih voda, prirodnih mineralnih voda, gaziranih voda te različitih vrsta sokova. Naši trenutni kapaciteti su 6.000 boca na sat i u ovoj fazi zapošljavamo 25 uposlenika s realnim izgledima da se s povećanjem kapaciteta i broj zaposlenih do kraja godine poveća na 40", rekao je direktor kompanije KAP Nedim Ćerimović tokom današnjeg predstavljanja ovog novog proizvođača voda u Sarajevu.

Istaknuo je da će se kompanija u svom poslovanju voditi osiguranjem najviše razine svih poslovnih procesa s usmjerenošću na zadovoljstvo potrošača. U kompaniji je u toku uvođenje HACCP i ISO standarda kvaliteta, a razvojni planovi kompanije uključuju širenje na regionalnom i svjetskom tržištu.

"Proizvodni portfolio kompanije KAP u ovom trenutku obuhvata proizvodnju voda i gaziranih sokova. Kada su vode u pitanju, KAP nudi gaziranu mineralnu vodu, prirodnu mineralnu vodu, prirodnu izvorsku vodu te gazirane sokove pod imenom Buzz, s okusima narandže, limuna i limete, biter lemona i kole. Cjenovno smo pozicionirani u srednju kategoriju cijena voda i sokova", kazala je Slađana Nikić, direktorica prodaje kompanije KAP.

"Budi voda, budi sve što želiš" slogan je kojim se promovira nova voda KAP, a kako je danas rečeno ovaj brend može se naći na policama svih većih trgovačkih lanaca u cijeloj Bosni i Hercegovini.