Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
se ulaže jedino na kladionicu...
Pa naravno da je isplativo ovdje ulagati; radna snaga skoro pa besplatna, a drzavi ne moras ni porez platiti ako se koverta stavi vladajucoj stranci u djep. Drzava smo za najobicnijeg cirkusa.
Investitor ,citaj :kapitalisticka gnjida ,nece ulagati tamo gdje ne moze izvuci mnogostruku korist .Najsvjeziji primjer , kako se postaje kapitalista ,desio se kod nas i to treba uvesti u udzbenike .Da znaju sljedece generacije : imace oni ,kojima babo ostavi , a koji se stigao za ovog vakta nahapati.Za utjehu onima ,koji nista nemaju : sve se okrece ,jednog dana doci ce drugi i sve him oteti .Nista nije vjecno .Samo Bog je vjecan .
Dodose Bosna je veliko i mocno trziste, sa tacno definisanom administracijom...
za privatnike tipa Keljmendija odlicna zemlja
Klixu , sav ovaj tekst si mogao sazeti u ,,pet recenica `` .Sto se ,bolan , ponavljas ? Smucilo mi se citat`. Guislain , a bi li ti za mene ,,guslao`` , a ja da te crpim ,malo placam i da te mogu otpustiti kad se meni cefne ?!
Osim 12.565 procedura, i 327 uplatnica prilikom pokretanja firme u BiH je veliki problem reketiranje lokalnih vlasti, jer ako nisi u odgovarajucoj stranci, e tek onda si j jeza u ledja. Nije ni cudo sto svi bjeze odavde, i otvaraju firme (i radna mjesta) negdje drugo.
kako nije kad imamonajeftiniju izrabljivacku robovsku radnicku snagu u evropi.
dobar je, jer mi obicni smrtnici moramo da radimo za platu od 400 km i plus topli obrok, ko nam je kriv kad nemamo prava radnicka, moja porodica mora dobiti neki mjesecni prihod.....a hajd se buni dobit ces otkaz,
Ovo je šuplja, niko normalan neće ulagati u zemlju gdje je kriminal legalan i gdje niko ne odgovara ni za šta. Sve dok se ne provede uskok i ne pohapse krimosi poput hece, jerlagica i inih ovdje niko neće makre uloziti
Ovi zapadnjaci su meni extra! kad dodju ovdje pricaju sa nama kao da smo djeca koja treba da krene u osnovnu skolu. znaci, pokusavaju da nas nauce nekim stvarima isto kao njihovi roditelji kad uce njihovu djecu. ono, ja znam da si ovo lose uradio ali ja u tebi vidim puno potencijala i sa samo malo vise truda ti ces ispasti super dijete! hahahah kod nas bi to bilo: e sinko moj nece nikad nista od tebe ispasti pa se dijetetu opali jedna samarcina i tako dijete dobije kompleks koji nosi do kraja zivota.
Normalno da je dobra kad se zakoni ne sprovode ni u snovima, te se svakakav oblik muIjanja i prevare države i radnika toleriše. I meni bi bila dobra.
Da ali ko god zeli otvoriti firmu u Bosni, mora prvo razgovarati sa nekakvim DRUGOM koji nezna NISTA o bilo cemu, ko zapusi kancelariju da se ne moze vidjeti, i ponasa se kao nekakva titova socijalna kontrola :D