Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne brinite, uskoro ce Erdogan poslati 10 kamiona punih cigla za gradnju 3 nove dzamije... i mozda vam netko ubaci 10 novih tramvaja uz to
Susjestvu?????
@ivnovak: Narodski receno… :) tko radi, taj i grijesi! Sve 5! Samo neka investicije dodju i u HR, a ne bi bilo zgorega da netko napokon poradi i na kakvoj investiciji kod nas… TAS je svojedobno proizvodio VW - sto se ceka?!
@ivnovak ... većina hrvatskih portala piše da će graditi u srbiji jer je tamo radna snaga duplo jeftinija.
Sarajevski TAS opuhala banda mladica i karadzica 1992.Dizalice i prese ing.VW po 20 tona odkupljivali po otpadima u srbiji !
To o Tas-u da zaboravite sad je Volkswagen d.o.o. Sarajevo . Vlasnik je 52 ili 58 % nisam siguran tacno ali je vecinski Vw Njemacka a 48 ili 42% lopovski Prevent da lopovski . Sve sto se sad radi u Vw Sarajevu na slamku i skoro pri izdisaju je zbog Preventa koji niti je ulozio niti ulaze (sem sto je kupio za certifikate jadnog naroda udio u Vw Sa).
https://www.dailysabah.com/automotive/2019/10/22/volkswagen-says-not-scouting-alternative-locations-to-turkey Volkswagen says not scouting alternative locations to Turkey Klix, izvor vam ne valja, ili je loše preveden tekst.
Hajd, kod nas se proizvodi tkanina za sjedala u Škodama i Audijima. :D
većina hrvatskih portala piše da će graditi u srbiji jer je tamo radna snaga duplo jeftinija.
Ali su i troskovi zivota duplo jeftiniji... tako da bi za Srbiju svako bilo donro da pored Fiata dodje i VW
pa evo pitanje za politicare, sto izbjegavaju bosnu u sirokom luku?
@clav Pa sa kim u BIH da razgovaraju?Ni vlasti nema...
Hrvatska mze ponuditi na poklon lokaciju, vrhunsku infrastrukturu za transport, oslobodenje od poreza , ...Jedino sto ne mze e jeftina radna snaga!Ispod 1000 e neto ner bi mogli naci radnike!Hrvatska gura svoje proizvodace-Rimac pravi futuristicko sjediste firme i proiz pogone u sv nedjelji kao i vodeca firma iz IT sektora koja u zagrebu zaposljava 3000 ljudi, itd!Svoja pamet i svoj proizvod je ono sto hrv nastoji razviti!
a zasto je VW nekad davno bio u TASu? ocito iz razloga zbog jeftine radne.snage u Sarajevu..nisu imali plate ko u Njemackoj ni blizu..isto to hoce VW i danas...
vw je bio u tas-u da se zaobiđu visoke carine za uvoz jer se zbog sklapanja u vogošći računalo da je to domaći proizvod. i drugi proizvođači su na sličan način zaobilazili carine, reno je sklapan u sloveniji, opel je imao pogon ida u kikindi. inače, vozila su tu samo sklapana, i samo u količini koja je bila potrebna za jugoslovensko tržište.
...imali i mi...a onda dodose, ne smijem napisati ko jer ce me jopet banovat, i nemamo vise nista...
Svi grade, samo zaobilaze nas.
Vidi vidi što smo ljubomorni na komšije. Pa možemo i mi napraviti fabriku da hoćemo . Naprimjer fabriku za proizvodnju sexi rublja
Sto ne napišete da je u odnosu na Hrvatsku ,Srbija ipak u prednosti da se ta fabrika izgradi u Srbiji.Glavni kandidati za ovu investiciju su Rumunija,Bugarska i Srbija.
I mi smo bili zanimljivi za njih, ali nasoj vldi VW nije bio zanimljiv... Lupaju ti ljudi minuse, a dao si im 100% ispravnu info XD
@sinergija78 a što ti malo ne razmisliš zašto su te zemlje u prednosti u odnosu na hrvatsku?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A TAS
@Hosa12345 BiH nije sigurna za investicije jer Dodik blokira ulazak u NATO,tako misle Bošnjaci
Babo Erdo i njegov gost Džaferaga na aparatima