{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


EP BiH nabavlja šest buldožera Rudniku Kreka u vrijednosti 3,4 miliona KM

22.4.2014. u 13:26
123
17
EP BiH nabavlja šest buldožera Rudniku Kreka u vrijednosti 3,4 miliona KM
123
EP BiH nabavlja šest buldožera Rudniku Kreka u vrijednosti 3,4 miliona KM
Elektroprivreda BiH insvestirat će u Rudnik Kreka novih 3,4 miliona KM u vidu šest buldožera marke PR-754 Litronic, a ugovor o nabavci bit će potpisan sutra u Tuzli.
Nabavka nove rudarske mehanizacije je jedan od preduslova za održavanje postojeće i dostizanje planirane proizvodnje uglja kao i potrebnog nivoa rudarskih radova na otkrivci.

JP EPBiH će u procesu dokapitalizacije u RU Kreka investirati 53, 6 miliona KM. Ukupna vrijednost dosadašnjih investicija je 35, 6 miliona KM, saopćeno je iz ovog preduzeća.

Najznačajnije investicije JP EPBiH u RU Kreka su generalni remont bagera SRs 402 15/1,5 Dubrave i SH -630 Šikulje, mašina za izradu jamskih prostorija, oprema za rudarstvo i rezervne dijelove, buldožeri, dok je u procesu nabavke preostala rudarska mehanizacija - bager gusjeničar, cjevopolagač, kamioni kiperi, te remonti rotornih bagera SR -401 /2 i SR – 402/6.

Ugovor o nabavci šest buldožera marke PR-754 Litronic potpisat će Enver Omazić, direktor RU Kreka i Kemal Garić, direktor kompanije NGH d.o.o. Tuzla, u prisustvu Elvedina Grabovice , generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH i Senada Sarajlića, izvršnog direktora za proizvodnju.

Dokapitalizacija rudnika - Koncern EPBiH

Planirana ulaganja u rudnike u procesu dokapitalizacije su 204 miliona KM. Ukupna vrijednost dosadašnjih ulaganja (ugovorene i dijelom realizovane investicije) u rudnike Koncerna EPBiH iznosi oko 139 miliona KM. U procesu nabavki je oko 65 miliona KM.

Efekti dosadašnjih ulaganja JP EPBiH kao Vladajućeg društva Koncerna EPBiH, su značajno unapređenje humanizacije i sigurnosti rada, modernizacija rada, povećanje produktivnosti, smanjenje troškova održavanja, povećanje pouzdanosti, produženje vijeka eksploatacije, povećanje kapaciteta opreme, kontinuirano snabdijevanje ugljem, poboljšan tehnološki proces prerade uglja itd.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: