Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zbog ovog bi u uredjenoj zemlji pala vlada!!! najvveca posljeratna investicija nije ni pocela a vec propala. pa njje ni cudo sto ne znamo vakcine nabavit kako cemo vodit ove mega projektr??!
SDA GAMAD NAJGORA SORTA NA SVIJETU, ZAJEDNO SA NJENIM GLASACIMA
Vidi se da voliš radit za kineze. A naša vlada je napravila grešku što je i uzimala kredit od Kineza, jer kod Kineza nema čeens tu refineejns. 😁 Kako pogode, tako vraćaš. Vidi Crna Gora. Jedva se iščupaše, posudiše da vrate Kinezima.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Možda je i bolje..
Ni možda. Ne može biti bolje nikako.
Zasto bi bilo bolje, pitanje je vremena kada ces poceti uvoziti el. struju, a sve to jer je to dobro za nas jer cuvamo zivotnu sredinu, how yes no!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovaj ugovor nikad nije ni bio u korist BIH, ni u jednom segmentu. Ovdje treba da odovara onaj komje doveo Kineze, tj. ko je za njihovo uvodjenje i zavaljivanje BiH sa ovim kreditom od Kineza dobino mito od nekoliko miliona eura i ko je kumovao ugovoru.
Tata Joe Biden radi svoj posao . Budaletinama u RS je ostavio propalu te ugljevik i uskoro propalu te stanari . A pametni Bosnjaci nece praviti smece uTuzli . Kad Evropa uskoro zavrne ruku ugljarima iz RS ici ce po pomoc od Kine ili Srbije . Naravno , dobice nogu u dupe .
Jaooo
A ima li kakva odšteta od kineza za neispunjavanje ugovora...cim ne spominju znaci nema...što je još jedan dokaz diletantizma "naših"
Nije diletantizam, dobili su lar njih nekoliko da se ovo završi Kinezima kako se završilo i da se izvuku pare iz Elektroprivrede. Glavni prevarant koji je ojadio državu zove se Hasan Topčagić.
Ko može pogledati u budućnost skontat će šta je. E.energija će biti itekako važan resurs u bliskoj budućnosti i prije svega skup. Ide se na potpunu elektrizaciju automobila . Znači ko ima struju bit će bogat. A ovamo sada šuplja zeleni ovo ono dok te ne unište.
Mafija u Epbih i Vladi FBiH. Pljačkaju. Uzalud bacili desetine miliona KM. Svjesno. Znali su da nema gradnje.
Treba se vratiti na početak i vidjeti kako je sve počelo i ko je potpisao ugovor s Kinezima, jer nije slučajno da opet imamo 'spontani raskid ugovora' i za sve kriva 'viša sila'
na dobro - od dva zla - ispalo manje. Jadna bi nam bila majka da je ovaj projekat krenuo. U samom projektu je od samog starta toliko "sranja" - da to ni lokomotiva ne bi povukla...
Ugalj se mora izbaciti
Referendum za otcjepljenju Sjeverne Bosne s glavnim gradom Tuzla... BiH je ne održivo leglo kriminalaca. Samo otcjepljenje Republike Sjeverna Bosna glavni grad Tuzla.
Ameri mogu samo pitat bošnjačke maloumne predsjednike da puste da se poubija jedno 5000 bošnjaka pa da izigravaju spasioca i ovo ovako diverzije bošnjacima na kapitalnim projektima pravit. Neće se nikad izgleda bošnjaci spametovat.
EPBiH i vlada FBIH a i narod BiH ovaj put su imali sreće više nego što su svjesni.EEZ čitavo vrijeme upozoravali da se ne gradi termoelektrana jer će uvesti sankcije a ovi uporni ko budale.Međutim našlo je se rešenje koje odlično za BiH a nepovoljno za kineze.A i sve da se izgradila elektana BiH bi morala uvoziti ugalj jer su rudnici lošim upravljanjem dovedeni do zatvaranja.
Nek su se Zlatko Lagumdžija i Nermin Nikšić namirili potpisivanjem Ugovora sa Kinezima u njihovom vaktu ....!?
Imajući u vidu da se do 2030. gase sve termoelektrane na globalnom nivou, zašto bi se 2021. gradile nove. Da li su Bosanci i Hercegovci upoznati sa temom Globalnog zagrijavanja?
2050. Pa vidi je li isplativo ? Po mom mišljenju jeste. Da se dogovorilo sa Njemačkom oko izgradnje to bi se već završavalo.
Njemačka sad u maju otvorila novu termoelektranu North Rhine-Westphalia, pa ti vidi.
Odavno se zna da su Amerikanci dopremili dio opreme proizvedene u GE, ovi domaći lopovi su uzeli proviziju od Kineza. E sada neka vrate.😊