Investicije
331

City Garden, novi vrijedan objekt u Sarajevu

Klix.ba
Southeast European Investment Comapany - SEIC, trenutno jedan od vodećih privatnih investitora u Bosni i Hercegovini, privodi kraju izgradnju velikog stambenog objekata u centru Sarajeva vrijednog 12 miliona maraka.

Rezidencijalni objekt "City Garden" iznad Čobanije u Sarajevu spaja, kako navode investitori, stambeni ambijent u jedinstvenu zelenu oazu mira, s veličanstvenim panoramskim pogledom na Sarajevo.

Riječ je o novoj milionskoj investiciji kompanije čiji su vlasnici investitori iz Evrope i sa Bliskog istoka, a koja je već izgradila i rezidencijalni objekt "Dvor“, također u najužem centru Sarajeva, te gradi i hotel "Marriot Residence Inn", također u glavnog gradu BiH.

Kako saznajemo, ovo neće biti ni posljednje ulaganje ove kompanije u izgradnju nekretnine u BiH. Investicijama, ne samo da se angažira građevinska operativa, SEIC izgradnjom rezidencijalnih objekata olakšava i podstiče dolazak bogatih investitora i poslovnih ljudi u Sarajevo i doprinosi ekonomskom rastu države.

Završetak radova na prelijepom objektu planiran je za novembar ove godine.

Na šest etaža je smješten 41 rezidencijalni apartman, površine od 40 m2 do najvećeg penthausa od 370 m2, s vanjskim i unutrašnjim garažnim prostorom. Zajedničke prostorije hobi centra s 352 kvadratna metra sadrže fitness i dječiju igraonicu.

"Najviši standardi kvalitete su zadovoljeni i kad je riječ o zvučnoj i termo-izolaciji, te sistemu hlađenja i grijanja. Pobrinuli smo se i za najviši stepen sigurnosti uz potpuni videonadzor, alarm-uređaje i direktnu konekciju s interventnim sistemom agencija za sigurnost", navode iz ove kompanije, prenosi NAP.