Investicije
0

Centrotrans Eurolines otvorio Stanicu za tehnički pregled vozila

FENA
Kompanija Centrotrans Eurolines otvorila je Stanicu za tehnički pregled vozila čime je upotpunjena paleta usluga koje pruža ova kompanija.

Stanica tehničkog pregleda vozila osposobljena je da, u skladu sa evropskim normativima i standardima obavlja tehnički pregled svih vrsta motornih i priključnih vozila (izuzev motocikala) sa pogonskim agregatima na dizel, benzin ili gas (LPG/CNG) što uključuje: sve vrste osobnih, lakih i teških teretnih vozila (kamiona) i autobusa bez obzira na broj osovina, saznaje Fena u Centrotrans Eurolinesu.

"Otvaranje Stanice tehničkog pregleda vozila je proširenje ponude koja će osigurati privrednim i fizičkim licima da, koristeći savremenu opremu, dobiju i najkvalitetniju uslugu i osiguraju punu ispravnost svojih voznih jedinica. Centrotrans je otvaranjem Stanice osigurao kvalitetniju kontrolu i praćenje tehničke ispravnosti svojih voznih jedinica što će doprinijeti da i ovako izuzetno visok stepen tehničke ispravnosti bude doveden na skoro 100-postotni nivo", kazao je generalni direktor Centrotransa Safudin Čengić.

Stanica tehničkog pregleda vozila je infrastrukturno opremljena u skladu sa svim važećim zakonskim propisima, a provjere tehničke ispravnosti i ekološke podobnosti vozila su usklađene sa zahtjevima Pravilnika o uslovima rada i drugim uslovima za rad stanice tehničkog pregleda FBiH. Mrežna povezanost opreme i ispitnih segmenata koju podržava jedan od najsavremenijih visokosofiticiranih informatičkih sistema u Evropi garantira potpuno pouzdane i dokumentirane sve rezultate mjerenja.

Otvaranjem Stanice za tehnički pregled vozila Centrotrans Eurolines je zaokružio polugodišnju investiciju koja prelazi šest miliona KM.

"Iako mnogi vozači pristupaju tehničkom pregledu vozila kao još jednoj obavezi, iz Stanice tehničkog pregleda vozila Centrotrans naglašavaju da je kvalitetna usluga tehničkog pregleda ključan faktor sigurnosti na cestama. Tehnički pregledi vozila nisu samo tehnička, već i moralna obaveza vozača, i to je posebno važno kod starijih vozila koja češće imaju tehničkih nedostataka, pa i češće uzrokuju nesreće", kazala je Feni glasnogovornica Centrotransa Aida Smajić.

Pored usluga tehničkog pregleda Centrotrans nudi i usluge servisiranja vozila, nabavku i prodaju rezervnih dijelova, kontrolu i punjenje klime u putničkim vozilima, ispitivanje, ugradnju i aktivaciju digitalnih tahografa, ručno i mašinsko pranje putničkih i teretnih vozila.

Centrotrans nudi i mogućnost dolaska po vozilo te nakon tehničkog pregleda, registracije ili servisiranja vraćanje vozila vlasniku.

Stanica se nalazi u Sarajevu na adresi Kurta Schorka br.14. Radno vrijeme je prilagođeno korisnicima usluga tako da vlasnici vozila mogu koristiti usluge tehničkog pregleda vozila svakim danom u sedmici.