{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centrotrans nabavio još pet autobusa za gradski saobraćaj

F
29.5.2013. u 15:35
0
48
Centrotrans nabavio još pet autobusa za gradski saobraćaj
0
Centrotrans nabavio još pet autobusa za gradski saobraćaj
Centrotrans Eurolines je u aprilu izvršio novu nabavku deset vozila za javni gradski prijevoz na području Kantona Sarajevo, a osim toga ugovorena je i kupovina još pet novih autobusa koji se očekuju tokom ove sedmice, a koji će kompletirati vozni park namijenjen za obavljanje prijevoza u gradskom saobraćaju.
"Neposredno pred početak turističke sezone naša firma će biti bogatija za još pet novih auto­busa MAN Lions Coach koji su svojim kvalitetom potvrdili svoje dominantno mjesto u voznom parku Centrotransa", rečeno je Feni u ovoj kompaniji.

Prema rješenjima Ministarstva saobraćaja KS-a, Centrotrans Eurolines redovno obavlja prijevoz na 12 linija na području KS-a i za te potrebe dnevno je angažovano 28 autobusa (od čega je šest minibusa i sedam zglobnih vozila) što zavisi od dnevnih potreba.

"Kontinuirano se zapošljavaju novi vozači i kondukteri, a dosad je u radni odnos primljeno 30 novih uposlenika na poslove vozača i konduktera. Prema potrebama bit će zaposlen i dodatni broj uposlenika i posebnog režima reda vožnje u dane vikenda", kazali su u Centrotrans Eurolinesu.

Što se tiče vrste vozila koja su na gradskim linijama raspored se prilagođava potrebama putnika i trenutnoj frekvenciji, a isto se prati i kada je riječ o kondukterima. Naime, u vrijeme manjih gužvi na ovim linijama karte kontrolišu vozači, u suprotnom na linijama su uposleni i kondukteri.

U okviru kompanije Centrotrans Eurolines djeluje Poslovna jedinica PGS kojoj pripada nadležnost organizacije prigradsko-gradskog saobraćaja.

"U toku je postupak registracije firme pod nazivom Centrotrans PGS", kazali su Feni u Centrotrans Eurolinesu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: