{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Centrotrans ne želi uvoditi linije u Sarajevu na dva-tri dana

3.4.2013. u 10:04
1
12
Centrotrans ne želi uvoditi linije u Sarajevu na dva-tri dana
1
Centrotrans ne želi uvoditi linije u Sarajevu na dva-tri dana
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon što su radnici GRAS-a jutros ponovo stupili u štrajk, mnogi su očekivali uključivanje autobusa Centrotransa u gradski saobraćaj. Međutim, kako sada stvari stoje, to se neće desiti.
Naime, kako je za portal Klix.ba potvrdio Safudin Čengić, generalni direktor Centrotransa, u ovoj kompaniji su spremni preuzeti gradske autobuske linije ukoliko to Vlada Kantona Sarajevo od njih zatraži.

"Ali, samo na dugorčan period, ne na dva-tri dana, kao što je do sada bio slučaj, kada su radnici GRAS-a stupali u štrajkove", kazao nam je Čengić.

Ova kompanija je u januaru osigurala vozni park koji bi na mnogo kvalitetniji način mogao obogatiti prijevoz i priuštiti kvalitetniju uslugu građanima. Centrotrans je nabavio 10 kvalitetno opremljenih minibusa te 23 autobusa koji već šest mjeseci stoje.

"Nepojmljivo je da ljudi u 21. stoljeću nemaju skoro nikakav prijevoz i da satima čekaju na stajalištima. Poručujemo čelnicima Kantona, Grada Sarajevo i općina da smo spremni skinuti svoje oznake sa vozila i ustupiti ih njima po bilo kojim uvjetima", kazao je Čengić prilikom predstavljanja novih vozila sredinom januara.

Centrotrans je tokom decembarskog štrajka GRAS-a uključio svoje autobuse, koji su saobraćali na relacijama Dobrinja - Vijećnica, Hrasnica - Vijećnica, Baščaršija - Sedrenik, Latinska Ćuprija - Jarčedoli, Latinska Ćuprija - Širokača, Drvenija - Velešići, Ekonomska škola - Pofalići, Stup - Vogošća i Stup - Rječica. Za jednu vožnju, građani Sarajeva su tada plaćali jednu marku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: