Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odlicno, SDA ce svojim sitnim interesima da nas ukanali za iducih 50 godina. Niko u normalnoj Evropi ne pravi termoelektrane vise.
@KalasBalas Bolje ova 1 nego onih 7
@KalasBalas sad zamisli kolko su lose one titine..
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Imamo li mi u BiH sunca I vjetra?
Svaki dan po jedna grupa na proteste, koliko god ona bila mala! Mic po mic...pa onda grande protest ! Tako se ide naprijed! Da ljudi shvate, osjete da pripadaju tu, da se NE BOJE!!! Strah je najveci neprijatelj! Nije to ni sasavih 300 razbojnika/famElija u BiH!
SDA RADI BIH SE RAZVIJA I GRADI. Prva grupa kineskih inžinjera koji su zaduženi za projekt izgradnje Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli u BIH će stići početkom augusta 2020. Ovu informaciju potvrdio je izvršni direktor za kapitalne investicije Elektroprivrede BiH Senad Salkić.Ukupna vrijednost projekta izgradnje Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli, odnosno EPC ugovora je 722 miliona eura, gdje je 15 posto vlastito učešće Elektroprivrede BiH, dok je ostatak kredit Exim banke.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Gdje su radnici
Treba Srebrenu malinu angazovati za ovu izgradnju TE, vec imaju medjunarodne reference, ha ya
Termoelektrane u 2020. godini, kruše dragi kao da tek sad počinjemo industrijalizaciju.
S obzirom da govore da se radi o najboljoj tehnologiji,mene interesuje o kojoj je tehnologiji rijec jer te informacije nigdje nema?Nema je ovde,ni na internetu i primarno mislim na teh.izgaranja(izgaranje na resetci,kosoj resetci,u fluidiziranom sloju...),jer naj vece zagadenje nastaje uslijed nepotpunog sagorijevanja.Ako ce vec graditi nadam se da se makar radi o izgranju u fluidiziranom sloju,ali cisto sumnjam.
Bolje da su investirali u našu firmu 50ak miliona koja će uvoziti jeftin materijal iz Kine i praviti vjetrenjače koje bi postavljali gdje ima vjetra. Ovako će tuzlaci dobiti poslove al se djeca rađati nalik zombijima. Al moramo mi stopama Srbije, otruj svoj narod da zaradiš. Oduzmi narodu čist zrak elektranom, uništi rjeke krkanima koji investiraju u mini elektrane na rijekama i to sve pored prilično lako realizirajuće neštetne proizvodnje energije.
Sankcije od EU idu zbog termoelektrana, nisam siguran da je ovo pametno, vec izgrađene zovu balkanske termoelektrane smrti. Hvale se kineskom investicijom koja sebi osigurava el. energiju, a dobro treba procijeniti hocemo li mi imati neke vece koristii.
A gdje su naši inžinjeri?
Kinezi ako budu i gradili garant će završiti i prije roka ovo je njima ništa, a ako bude SDA za nekih 200 godina udare kamen temeljac vreća betona i stoji tako godinama...
Taj projekat je greška. Nije to najmoderniji i najzdraviji Block. Tuzlaci će ustvari doživotno morati nositi maske.
“Nakon toga, za njih je predviđena 14-dnevna samoizolacija zbog pandemije koronavirusa” ... pa zar nije jeftinije uraditi im test i da odmah krenu na posao, a ne da je 14 dana kompletna grupa inzenjera u leru
Termoelaktrane skoro pa niko vise negradi. U svijetu se bitka bije na na svim podrucjima od obnovljivih izvora do razvoja nove Nuklearne tehnologije. Trenutno u svijetu najvise sanse ima Nulearna energija koristeci Molten Salt (thorium na 700C-800C) za hladjenje reaktora umjesto vode. Nema visokih pritisaka a % obogacenog urana je na minimumu i nepostoji opasnost za zdravlje. BiH ima pametnih strucnjaka na svim kontinentima, politika je na potezu.
A kreten Kukić potrošio 16 miliona za projektovanje i pripremu zemljišta za termoelektranu u Banovićima a onda ga riđobradi na takari na hojtu. Ko će sada odgovarati za tu zahebanciju jer Kukić nije trošio svoje pare
Ukljucili ste banjalucke i prijedorske firme a njihov vozd svaki dan poziva na odcjepljenje aferim
Kinezi im dali kredit koji ce vracati gradjani decenijama, gradit ce je kineski radnici, nadzirati kineski inzinjeri, a koncesiju je inteligentno SDA dala kinezima na 25 godina da kinezi uzimaju lovu iz TE i jos mnogo mnogo toga. Pa to moze samo SDA stoka koja ujesno Dodikovim firmama dali posao pripreme terene pored nasih firminpo TK
Nemoj Kineze rasirit ce koronu i ovako smo donji hhahaha