{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Betonski div: Sarajevo Tower polako postaje novi monumentalni simbol grada

Klix.ba
19.10.2018. u 17:40
542
142
Betonski div: Sarajevo Tower polako postaje novi monumentalni simbol grada
542
U Sarajevu, u neposrednoj blizini zgrade Hitne pomoći, posljednjih mjeseci niče vjerovatno jedan od budućih nezaobilaznih faktora gradskog skylinea - Sarajevo Tower.
Iako još nije dostignuta ni 50-postotna visina zgrade, ona već danas preuzima dominantnost na Pofalićima i okolnim gradskim naseljima.

Kako je za Klix.ba potvrđeno od čelnih ljudi na gradilištu, trenutno se izvode armirano-betonski radovi na izradi konstrukcije objekta. Radovi se izvode planiranom dinamikom od tri do 3,5 spratova mjesečno.

S pisanjem ovog teksta Sarajevo Tower polako dobija svoj 11. i 12. sprat, zavisno od dijela tornja. S obzirom da će spratnost biti okončana sa 26. nivoom, očekuje se da će svoju visinu zgrada dostići nekad tokom februara 2019."Počeli su zidarski radovi podzemnih etaža i pripremne aktivnosti na izradi stolarije, bravarije i dijela fasade koja se izrađuje od aluminijskih profila sa ostakljenjem", rečeno je u razgovoru za Klix.ba.

Podsjećamo, zgrada će imati osam brzih liftova koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metara u sekundi te dva teretna lifta. Interesantna činjenica jeste da će na 25. i 26. spratu biti smješteni etažni stanovi s vrtovima s pogledom na grad. Stambeni prostor u zgradi će zauzimati blizu 60.000 kvadratnih metara.

Investicija je vrijedna 100 miliona konvertibilnih maraka, a podijelit će je bosanskohercegovački ANS Drive i kompanija Smart Invest.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: