Investicije
0

Al Shiddi ponovo predstavlja BiH na sajmu investitora u Cannesu

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Najveća strana investicija u Bosni i Hercegovini, Sarajevo City Center, koju finansira Al Shiddi Group, učestvuje na trodnevnom Internacionalnom sajmu investitora MIPIM u Cannesu, koji se održava od 12. do 15. marta 2013. godine.

Ovo je drugi put u posljednjih šest mjeseci das objektom koji gradi u Sarajevu Al Shiddi Group predstavlja Bosnu i Hercegovinu na jednom prestižnom i svjetski poznatom sajmu.

Prema riječima direktora Al Shiddija Adnana Kape, Sarajevo City Center se predstavlja među 175 trenutno najznačajnijih projekata u svijetu.

"Ovo je značajno ne samo za našu kompaniju, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Kada su vidjeli da se naš objekt gradi u centru Sarajeva, mnogi drugi investitori su pokazali interes za BiH", rekao je Kapo.

Počasni učesnik ovogodišnjeg MIPIM-a je Republika Turska. Štandovi investitora iz ove zemlje su među najposjećenijim, što i nije čudo uzme li se u obzir da se radi o nacionalnoj ekonomiji koja bilježi zapažen ekonomski rast u periodu od posljednjih desetak godina.