Radovi u toku
0

Na dio Sarajevo City Centra postavljena fasada

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Radnici kompanija Ans Drive, Hano i Alpam postavili su fasadu na dijelu zgrade Sarajevo City Centra, dok je u toku postavljanje fasade na poslovnom tornju.

"Kao što se može primijetiti, uveliko se izvode radovi na prvoj fasadi ove vrste u Bosni i Hercegovini. Pored radova na fasadi postavlja se čelična konstrukcija i izvode krovopokrivački radovi. Također, u toku je izvođenje mašinskih i vodokanalizacionih instalacija, kao i ostale prateće infrastrukture koja je vrlo kompleksna za ovakav objekt, rekao je Adnan Kapo, direktor Al Shiddi International.

On je rekao da je fasada trenutno postavljena na dijelu šoping centra, a u toku je postavljanje fasade na poslovnom tornju.

"Ostatak se priprema u radionici i svaki dan se povećava količina, ali teško vam sada mogu reći o kojem tačno procentu je riječ. U ovakvim projektima se prati dinamika i mogu vam reći da se fasada izvodi u skladu sa dinamikom i treba biti kompletirana do augusta ove godine. S ponosom ističemo da su sve firme koje su angažovane na izgradnji Sarajevo City Centra, kao i na fasadi, iz BiH", rekao je Kapo.

Osim vanjskih radova, užurbano se radi i na izdavanju poslovnih prostora klijentima, za što je zadužena turska kompanija Turk Mall.

"Oni će kasnije biti zaduženi i za menadžment šoping centra, tako da će prvi put u BiH trgovačkim centrom upravljati renomirana kompanija čija je to stručna oblast. U naredne dvije sedmice počet će potpisivanje ugovora koji su pripremljeni prema najvećim svjetskim standardima, a interes onih koji bi željeli ući u centar je puno veći nego što imamo prostora. Iz poslovnih razloga, dozvolite da vam još uvijek ne otkrivamo ta imena, zbog dogovora koji imamo sa tim brendovima, ali to će svakako biti neka nova imena kojih do sada nije bilo u Sarajevu", rekao je Kapo.

Gradnja Sarajevo City Centra počela je 2009. godine, a u objektu na Marindvoru nalazit će se šoping centar, luksuzni hotel, poslovna zgrada i podzemna garaža na pet etaža.