Komentari (380)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kucice od marmelade i ograde od cokolade
@SaPjesmomUBoj Onda raja i treba da trpi ako bude tako
@SaPjesmomUBoj hahahah uzima al u kurcu. dzaba navijate na klixu za tu propalu stranku!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Uz duzno postovanje, prostorno uredjenje treba prepustiti talentovanijim ljudima.
tako tako. suzis reku za po metar sa obe strane, bonsekom preseces cirka 200-300 tus kabina i od takvih polovina sastavis nadstresnicu celom duzinom obale. pa na sta ovo lici. a i ona kamena nadstresnica, izgleda kao da je napravio zeleznicki peron iznad celog setalista. sta zaklanjas nebo betoncinom, staklom i celikom. ako hoces hlad, posadi drvece, a ne ove gluposti. ovo nisu radili ni u taskentu pre 25 godina
Profesor he polupao loncice. Grad je filozofija a ne samo saobracaj. Onog momenta kada ste pustili brze ceste prema gradu a da niste rijesili saobracaj u centru usrali ste motku. Ova prica podsjeti me na one fotke iz austrougarskog perioda gdje su fotografi retusirali originale ii uvaljivali cepeline, avione ...visece lokomotive.
Inovativno je kucu od krova praviti
...i onda ponesi svoj carsaf,zavoj,tablete i sl. I pravac tim novim ssobracajnim konceptom do bolnice.
Ovaj je na speedy
Lijepo zamisljeno, ali od realizacije nece biti nista.
Pa onda Sarajevo neće više biti Sarajevo? Nisu ovo male promjene već korijenite, tumbe... Još da se Titova preimenuje u Alije Izetbegovića ili Erdoganovu, gdje bi nam kraj bio! Za to vrijeme, dok ovi stručnjaci izmišljaju kako da dignu nove kredite i potroše pare kojih nemamo, ljudi odlaze iz ove zemlje! Nisam protiv dobrih ideja ali imamo i prečih stvari, npr radna mjesta, školovanje, zdravstvo, da se ne čeka magnet godinu, itd
E moj profesore, imaju ti tvoji studenti dobrih ideja. Kad će se više neko sjetiti da se tramvajski saobraćaj pojača, da ne moraš tramvaj čekati po 15 - 20 minuta? Jel kome ova ideja naumpala?
gdje bi nane/bake sjedile kad bi bila pokretna traka :D
Ovo nam dajte profesore, električne autobuse koji se dopunjavaju na tramvajskoj mreži https://www.busworld.org/articles/detail/3233/using-tram-infrastructure-to-recharge-e-buses-in-oberhausen i asfaltirajte trasu tramvajske pruge do Ilidže tako da služi i tramvaju, i trolejbusu i električnim autobusima i autobusima. Sav gradski saobraćaj skinite sa ceste i prebacite na unutrašnju saobraćajnicu.
"Ne unapređujemo saobraćaj već 30 godina, a svi planovi su iz 80-ih godina." Za početak da se povade voćke sa trase koju je zasadio načelnik Ilidže i ista od nelegalnog poljoprivrednog dobra vrati u saobraćajnicu. I da se uradi to, i tramvaj preko Nedžarića do aerodroma i dalje. Metar pruge se nije postavio otkako je napravljena.
ovo da je stručnjak pokazuje sličaj moje školske drugarice Lejle Lindov, koja je uvijek imala pozitivnu iz fizičkog, a ostalo bože sačuvaj.kasnije fino upisala saobračajni fakultet, mnogi kažu čak i u roku završila.
Ok za biciklisticke staze, ali zatvarati pogled setacima na ono malo neba ccccccccc. Nikako. Ono mi se veoma svidjelo oko Miljacke da se napravi plovnom od Vjecnice do Skenderije. Brana na Skenderiji. To je super tur. Atrakcija. Tako su napravili davno Slovenci sa malom Ljubljanicom.
"Kao inžinjer saobraćaja Lindov je zajedno sa svojim studentom postdiplomskog studija razvio nekoliko inovativnih rješenja za Sarajevo." - a zašto se ne spominje ime studenta nigdje u tekstu, to bi bio svaki red i poštivanje autroskog napora.
Nase realno trenutno stanje je da nismo u stanju 2 kruzna toka napraviti. Ali svakako cestitke da iko uopste o ovome razmislja. Bez vizije, nema ni napretka. Mada licno mislim da su neka rjesenja diskutabilna. Previse nekih pokrivnih panela.