Promo
73

HUB387 i internacionalni Burch univerzitet organizuju startup takmičenje "Get in the Ring"

HUB387, u saradnji sa internacionalnim Burch univerzitetom, drugu godinu zaredom u BiH dovodi jedno od najuzbudljivijih globalnih startup takmičenja.

HUB387 i internacionalni Burch univerzitet pozivaju sve startupe zainteresovane za učešće na ovogodišnjem izdanju takmičenja Get in the Ring HUB387 da im se pridruže u ringu 12. aprila.

Get in the Ring predstavlja internacionalno takmičenje u kojem učestvuju startupi iz preko 100 država svijeta, a koje karakterišu zabavan, kompetitivni duh i 1-na-1 "borbe" u pravom ringu.

Pored prilike da predstave svoje ideje i dokažu potencijal istih, učesnici Get in the Ring takmičenja će i ove godine u svom uglu ringa imati i iskusne trenere, koji će ih pripremiti da predstave svoj startup ne samo u ringu, već i u budućim poslovnim prilikama.

"Dio misije HUB387 je da osnažimo mlade sa znanjem i prilikama da razviju sebe i svoje ideje u Bosni i Hercegovini", izjavila je Jovana Musić, direktorica HUB387. "Stoga nam je velika čast što je značaj događaja prepoznao i bitan igrač u bh. startup ekosistemu, internacionalni Burch univerzitet, koji nam se pridružio kao organizator", dodala je ona.

Upravo sa željom da se gradi lokalni startup ekosistem, u sklopu programa se organizuje i networking događaj za startupe, gdje će imati priliku upoznati potencijalne investitore i biznis lidere, kao i after party koji će služiti za proslavu i dalje razvijanje poslovne mreže.

Nedim Čelebić, Prorektor za planiranje i razvoj na internacionalnom Burch univerzitetu ističe kako je Burch univerzitet u sklopu svog "Burch startup incubator" programa uspio pomoći mladima da razviju izuzetne ideje koje imaju globalni potencijal, te je dodao kako im je posebno drago što će i ove godine pobjedničkom startupu biti obezbjeđeno mjesto na finalnom Get in the Ring Global Meetup-u koji se ove godine održava od 17. do 19. juna u Berlinu.

Prijave su otvorene do 05. aprila, a zainteresovani startupi se mogu prijaviti ovdje. Program se odvija 12.04. od 9:30 h u HUB387, a finalno takmičenje i after party će biti održani u Klubu Jedan sa početkom od 19:30h. Više informacija o samom takmičenju je moguće pronaći na linku.

Get in the Ring Fondacija

Fondacija Get in the Ring startupima pruža globalnu i zabavnu pozornicu za umrežavanje. Fondacija je aktivna u preko 100 država i diljem svijeta sarađuje sa liderima preduzetničkih ekosistema.

Takmičenje Get in the Ring prepoznatljivo je po svom jedinstvenom formatu – startupi se doslovno suočavaju jedni sa drugima unutar ringa. Borba između dva startupa se sastoji od 5 rundi u trajanju od 30 sekundi. U svakoj od rundi startupi imaju priliku predstaviti svoj tim, dostignuća ili biznis model.