Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Mostar dolaze najmanje 3 nove tvornice, te po jedna u Čitluk i Posušje.
Nekako mi se čini da će se ti pogoni otvarati uglavnom u većinskim hrvatskim područjima.
Da, Hrvati u BiH su postali nesto ko Jevreji. Sve drze, kukaju a ne smijes nista pisnit protiv njih, i medjusobno se guraju.
Tibra je najbolji primjer. Svako jutro dovezu 2-3 Autobusa radnika (ne-Bosnjaka) iz Kiseljaka da rade u Sarajevu. Na Alipasinom po vazdan parikaraju 2 Busa Maric Zepce koji cekaju "svoje" readnike da ih vrate u Zepce. Za stanica da ne pricam. ... A u Sarajevu svi kukaju kako nema posla. Prosla godina zavrsila na razini kantona sa 75.000 nezaposlenih (widi FZS). Ako uzmemo u obzir da citav RS ima svega 150.000 nezaposlenih (jedna od prethodnih clanaka) onda je stanje u Kantonu Sarajevo opsta katastrofa!!!!
Ovakve informacije govore da je rat pucanjem iz pušaka i topova prestao,ali da se ekonomski rat od strane nacionalne politike države hrvatske i dalje nastavlja.Sada imamo privredni rat jer hrvatsku BiH ne interesuje kao zemlja saradnje i dobrosusjedskih odnosa nego samo kao zona eksploatacije i po mogućnosti podrivanja stabilnosti pomoću bh hrvata.Recimo prava bi informacija bila da neka firma iz hrvatske otvara firmu- filijalu u recimo Brezi,Tešnju,Zavidovićima itd a da zaposli stanovništvo svih nacionalnosti.Ali ne bagra bi da uvaljuje i prodaje svojeotrovne truleži svima ali da zapošljava i razvija samo hrvate.E neće ići frajeri.
da ali sve ode u Hercegovinu
Dva pogona će se otvoriti u općini Odžak!
neznam cemo tolika frustracija.svaki progres rteba pozdraviti a sto se tice korporacija one ce otvoriti svoja predstavnistva tamo gdje je ekonomski najisplativije (transport,logistika,jeftina radna snaga,energija itd itd)
I naravno gdje će hrvat otvarati pogone nego isključivo po pravilu u hrvatskim gradićima i zapošljavati isključivo hrvate.Fuj pogan jedna poganska.
sve im omoguciti, zauzvrat za one vozove/vlakove. ;)
Šta vam je ba ljudi bez Bosne Hrvatska nebi imala hljeba da jede živa istina
SVI SE SELE U HERCEGOVINU...UPITAJTE SE ZASTO ??? UPITAJAJTE SE ZASTO NI JEDNA HRVATSKA FIRMA NEMA SVOJA SIJEDISTA NA TERITORIJI MINO HERCEGOVINE ??? JA ODOGOVOR ZNAM, A VI >>>?????
Ovim neobrazovanim podmladkom BiH je i govno sladje samo ako je tudje i nekaje djaba sam daj humanitarne pa nek ima 50% otrova al nek nije nase i nek nije Bosansko i suvisan je svaki komentar na ovakve i slicne stvari dok ima ovakvi gradana!!!!
Nije dobro. Treba im opaliti porete pa nek država ima koristi od toga. Postat će konkuretnii našim proizvođačima jer imaju bolje razrađene kanale prodaje, i bogatit će se na naš račun. Ko ovo smatra uspjehom, dobrom prilikom i srećom očito ne razmišlja svojom glavom.
hrvati i srbi zele da sto vise zagade nasu drzavu i nije dobro to sto se otvaraju njihove companije po BiH mislim da nasi gradani imaju dovoljno pameti i sredstava da ucine isto al razne opstrukcije od strane manjinski ZLOCINACKI naroda ne daju pravom Bosancima i Hercegovcima da napreduju sa bilo kakvim razvojem jer dase to dogodi oni nebi mogli prodavat svoje smece ovom narodu kojem je sve tudje bolje i ukusnije od domaceg!!!!!
Imamo mi svoje Meggle, ZIM, Bajru i MENPROM...ne treba nam niko vise... a to sto ovi zele izbjeci placanje dodatnih troskova ulaskom u EU nek traze drugi izlaz... NE TREBATE NAM