Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Suti, dobro ste prosli. Ove nase prokletinje bi trazile da im vratite tu razliku retroaktivno od 2011. do danas.
Dragi komentatori, Hrvatska zavodi RED, a kad se red uspostavi, sve funkcionira, kad ovdje bude tako(ako ikad bude), zakukaće mnogi "penzioneri"Ovdje svaka šuša sa 10-20 godina radnog staža traži penziju na bolest, na ludilo, bilo na šta, a kad mu se takvom zabrani vozačka dozvola, onda skidaj dijagnoze...
Imao sam najviše Like ova na komentar ovdje . Izbacite mi komentar jer neko nije mogao podnijeti kada sam napisao da je stanje u Hrvatskoj jednako loše kao i ovdje. Možda vlasnici?
Jesu li smanjili mirovine i onim kamenjarskim UZP-obcima, ili samo onima koji se zovu Huso i Haso?
Nikako nije u redu! Trebali su dostojanstveno ispratiti penzionere koji su imali godine radnog staza u drugim zemljama iz okruzenja. Ipak je to bila jedna drzava!
MMF I DRUGI KREDITORI (KAPITALISTIČKI LIHVARI KAMATARI) prvo kreću sa smanjenjem penzija sljedeće manje plate (satnica) radnika itd. naravno Hrvatska ce morati polako da prodaje ostrva (plaćanje rata i kamata) koje oni budu tražili
Čuj smanjuje, pa ukinuti treba, penziju traži gdje si uplaćivao doprinose...
Sad je gospođa nadrljala. Sa penzijom iz BiH će izdržati do utorka.
To je zato što su place u Srbiji i BiH manje. Ne mozes dobivati jednaku penziju kao netko ko je radio samo u Hrvatskoj. Hrvatske penzije su duplo vece od bosanskih i srbijanskih
ma nemoj!🐒
Et im Velike Hrvatske
Hoce to kada pola miliona lafo branitelja prima izdasne penzije od po 1000 eur i vise a i dan danas 25 god poslije rata javljaju se novi branitelji. Plus veliki odlijev radno sposobne snage u Njemacku pa se nema cime puniti penzioni fondovi. Ako hocete vecu penziju u Hrvatskoj onda plinsku bocu pod ruku i podignite sator na markovom trgu pa cete kao Glogoski i kompanija imati penziju od po 25 000 kn.
Da li mogu traziti penziju u drzavama gdje su radili ili im kradete novac? Treceg nema.
Mislim da bi predsjedavajuca zemlja EU, Hrvatska, trebala ne da smanji nego da ukine te mirovine, pa kome se sviđa ok, kome ne marš u p. m.
"...nemojte tako...nista im nije smanjeno.Gospodja Ivanka ce dobijati alikvotno hrvatski dio penzije,za 20 god.rada,za 9,5 god.iz Srbije dio,za cca 8 god.iz Bosne.Druga je stvar hoce li moci iz Srbije i Bosne skupa iskupiti onih 1100 Kn.skinutih od hr.penz.zavoda."
Hrvati vazda smetljari licemjerni bili