|

Hong Kong strahuje od inflacije zbog američkih poticajnih mjera

Hong Kong strahuje od inflacije zbog američkih poticajnih mjera
0
F
FENA
29.11.2010. u 15:14
0
komentara
0

dijeljenja
Hong Kong strahuje od inflacije zbog američkih poticajnih mjera Foto: AP
Hong Kong se oporavlja od svjetske financijske krize, ali njegovo gospodarstvo mogle bi pogoditi fiskalne poticajne mjere u SAD-u, izjavio je u ponedjeljak gradski financijski čelnik.
John Tsang je tako za gospodarstvo Hong Konga prognozirao rast po stopi od 6,5 posto u 2010. ali je istaknuo da bi fiskalne mjere razvijenih zemalja, uključujući SAD, kojima su u njihova gospodarstva ubrizgane stotine milijarde dolara, mogle uzrokovati inflaciju u Hong Kongu.

"U Evropi, Japanu i SAD-u već je najavljen drugi krug mjera kvantitativnog ublažavanja monetarne politike", rekao je Tsang pred parlamentarnim odborom za financijske poslove. "Stoga će se Hong Kong i druga azijska tržišta suočiti s rizikom napuhivanja cijena na tržištu nekretnina i snažnim oscilacijama na financijskim tržištima", dodao je.

Tsang je rekao da rast cijena na kineskom tržištu također može uzrokovati inflaciju u Hong Kongu, koji ima zasebnu valutu i neovisan financijski sustav, prenio je Poslovni.hr. Cijene imovine i dionica oštro su porasle u proteklih 18 mjeseci, pri čemu su cijene luksuznih nekretnina skočile na najviše visine do sada zabilježene.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.