Srebrni jubilej
424

Grawe osiguranje Sarajevo slavi 25 godina uspješnog poslovanja i partnerstva

Grawe osiguranje
Grawe osiguranje
Grawe Sarajevo, jedna od vodećih osiguravajućih kompanija na domaćem tržištu, s ponosom obilježava svoj srebrni jubilej - 25 godina uspješnog poslovanja na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Od svog osnivanja 1998. godine, Grawe osiguranje je prošlo kroz impresivan proces razvoja i ekspanzije, te je postalo sinonim za kvalitet, pouzdanost i inovacije u sektoru osiguranja. Ponosno ističu svoje rezultate poslovanja, koji direktno i pozitivno utječu na razvoj ekonomske, ali i socijalne slike društva te dodatne finansijske sigurnosti njihovih osiguranika.

Aktivno podržavaju projekte od značaja za lokalnu zajednicu tokom svih ovih godina, a naročito projekte stipendiranja djece bez roditeljskog staranja, te nadarenih đaka i studenata.

Stvaranje snažnog timskog duha među njihovim zaposlenicima predstavlja ključni faktor koji je doprinio svim impresivnim postignućima tokom prethodnih 25 godina. Kroz raznovrsne inicijative poput organizacije nagradnih putovanja, aktivnosti poput planinarenja, trčanja i promovisanja zdravog načina života, Grawe je stvorilo okruženje u kojem se svaki član tima osjeća podržanim i motivisanim za pružanje najboljeg mogućeg doprinosa.

Osim usmjerenosti na interni timski duh, Grawe osiguranje je uvijek stavljalo svoje klijente u sami vrh prioriteta. Dugogodišnji uspjeh kompanije temelji se na neprestanom radu na obuhvatnosti te kvaliteti proizvoda i usluga,sa ciljem zadovoljenja potreba osiguranja. Kroz paletu inovativnih i prilagodljivih osiguravajućih proizvoda, Grawe osiguranje je omogućilo odabir "osiguranja po mjeri" vlastitih potreba i mogućnosti. Visokom solventnosti, konstantno više od 200% te adekvatnim rezervama sigurnosti, uliva povjerenje svojim klijentima, adekvatnog i efikasnog obeštećenja ili isplate ugovorene sume osiguranja.

Dio su Grawe konzerna iz Graza, koji već jedanaesti put u 16 godina osvaja prestižnu nagradu "Ekscelentna orijentacija prema klijentu" ili "najčešće preporučeno osiguranje od strane klijenata", čemu i sami teže, a što potvrđuje izvanredan angažman svih zaposlenika.

Sve to bio je povod i za komentar Fikreta Hodžića, direktora Grawe osiguranja, a koji prenosimo u cijelosti:

"U ime Grawe osiguranja i cjelokupnog tima, zahvaljujem se prevashodno našim izvrsnim radnicima i stručnjacima osiguranja, klijentima, partnerima i zajednici na podršci tokom ovih 25 godina. Njihova podrška bila je ključna za postizanje dosadašnjih uspjeha, te će ostati temelj na kojem ćemo graditi svoju budućnost.

Biti dio uspješne kompanije, koja održivo kroz vrijeme brine o finansijskoj sigurnosti preko 31.000 aktivnih klijenata životnih osiguranja, i njihovih porodica pri tome 'čuvajući' novac iznosa od blizu 180 miliona KM za te namjene i uprkos svim mogućim izazovima, je uistinu velika čast.

Svojevremeno, u mojim 30-tim godinama života, nisam imao predstavu kako će i da li će uopće doći do isplate ugovorene sume životnog osiguranja, ali sam imao viziju da je to jedan od načina štednje i očuvanja vrijednosti novca za školovanje, tada jednogodišnje kćerke, nakon 20 godina. Zahvalnost roditelja koji su dočekali isplatu osiguranih suma, namijenjenu školovanju djece na prestižnim univerzitetima, me vratio i podsjetio na stvarnost, te rizike kojima je izložena kompanija, ali i mi osiguranici, sav taj period, zajedno s njom.

Finansijska sigurnost u nesigurnim i turbulentnim vremenima, koju pomno čuvamo od osnivanja prije 25 godina, me čini sretnim i ponosnim kao čovjeka, klijenta i direktora jednog prestižnog osiguravajućeg društva.

Raditi po istim pravilima, zakonskim okvirima na istom tržištu, a ipak prednjačiti po kvalitetu dobrovoljnih osiguranja, brzini isplate šteta, kao i svih ostalih obaveza, jeste veliki izazov, ali i ogromna odgovornost.

Prvih 25 godina smo uspješno savladali, a imamo viziju i strategiju za narednih 25 i više, jer od samog osnivanja, prije 195 godina, se rukovodimo motom osnivača: 'U jedinstvu je snaga, ali i dužnost svih nas doprinositi održivosti sigurnosti za sve, kroz vrijeme'."