{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GRAS bogatiji za još 15 istanbulskih autobusa: Polovni su, ali sasvim upotrebljivi

22.5.2018. u 12:01
693
346
GRAS bogatiji za još 15 istanbulskih autobusa: Polovni su, ali sasvim upotrebljivi
693
KJKP GRAS bogatiji je za 15 novih autobusa koji su donacija Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA). To je rezultat uspješne saradnje Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i Grada Istanbula.
Istanbulsko preduzeće za javni saobraćaj u protekle dvije godine isporučilo je 45 autobusa preduzeću GRAS i znatnu količinu rezervnih dijelova za njihovo održavanje, a sve zahvaljujući intenzivnoj saradnji dva pobratimska grada Istanbula i Sarajeva.

"Sa današnjih 15 isporučenih autobusa ukupno smo donirali 60 autobusa. Također, i oni su isporučeni sa svim rezervnim dijelovima, a nama je zadovoljstvo što smo danas ponovo ovdje jer smo na ovim prostorima prisutni 22 godine i do sada smo implementirali više od 850 projekata. I ubuduće namjeravamo ukazivati svaku vrstu pomoći", kazao je Biral Çetin, pomoćnik direktora TIKA-e.

Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo istakao je kako će ova donacija biti od velike pomoći samim tim što će se gradski saobraćaj odvijati u stopostotnom kapacitetu.

"Iako je riječ o donaciji i polovnim autobusima, oni su remontirani i bit će u punoj funkciji i na raspolaganju svim građanima. Također, u njima je ugrađena i platforma za osobe s invaliditetom te će tako i toj populaciji biti pružena adekvatna usluga", dodao je Fišo.

Osim u gradskom saobraćaju, Grad Istanbul je pomagao i razvoj drugih projekata u Sarajevu, ali i cijeloj BiH, pogotovo kada je riječ o javnom vodovodu.

"Ovakva vrsta odnosa će se nastaviti i u narednom periodu. Prošle godine sam bio u Sarajevu na otvaranju pumpnog postrojenja u javnom vodovodu na Ilidži. A bio sam u BiH i kada su se dogodile velike poplave gdje smo također pokušali pomoći u Brčkom, Bijeljini, Sanskom Mostu i Maglaju. Emocionalne veze sa BiH su na najvišem nivou, volimo ovu državu i njene građane", zaključio je Ismail Hakki Turunç, član Skupštine u općini Istanbul.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: