{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradnju hidroelektrane Vranduk trebao bi uskoro preuzeti Euro-Asfalt

9.2.2018. u 09:13
17
82
Gradnju hidroelektrane Vranduk trebao bi uskoro preuzeti Euro-Asfalt
17
Radove na izgradnji hidroelektrane Vranduk trebale bi nastaviti firme Končar i Euro-Asfalt. U nastavku izgradnje hidroelektrane Vranduk Končar će biti nosilac, a Euro-Asfalt podizvođač radova umjesto firme Strabag, saznaje Klix.ba.
Radovi na izgradnji hidroelektrane Vranduk obustavljeni su prije nešto više od godinu dana, a Elektroprivreda i Strabag su raskinuli ugovor zbog dodatnih troškova od 12 miliona KM.

Kako Klix.ba saznaje, umjesto Strabaga u konzorcij s Končarom trebao bi ući Euro-Asfalt, a trenutni problem predstavlja Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) koja treba dati dozvolu za promjenu izvođača radova, a koja je finansijer izgradnje.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio predsjednik Mjesne zajednice Vranduk Besim Begić koji je ujedno i vlasnik firme Almy Transport koja s mašinama izvodi radove na hidroelektrani Vranduk.

"U stalnim smo kontaktima i prema posljednjem dogovoru Končar će biti nosilac, a Euro-Asfalt podizvođač radova. Sve je već dogovoreno, ali čeka se saglasnost EBRD-a. Nažalost, nije poznato kada će to biti i kada će potpisati konačni ugovor", izjavio je Begić.

Dodao je da su i mještani Vranduka ogorčeni trenutnom situacijom s obzirom na to da su radovi obustavljeni.

"Ja mještane zadržavam koliko mogu, ali zaista ne znam do kada ću biti u tome uspješan. Sve je ugroženo, a iskreno i moj posao trpi s obzirom na to da smo uložili novac u nove mašine, a sve je stalo. Svi se nadamo da će što prije to biti riješeno", dodao je Begić.

Portal Klix.ba početkom novembra prošle godine od Elektroprivrede je u više navrata tražio informacije o stanju na gradilištu hidroelektrane Vranduk, ali za tri mjeseca nismo dobili nikakav odgovor.

Na gradilištu danas osim čuvara nema mašina, znakovi da su radovi u toku su uništeni, a na pomoćnoj brani su uočena i manja oštećenja s obzirom na to da više od godinu dana na hidroelektrani ništa nije urađeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Plašite li se da će se poskupljenje goriva odraziti na poskupljenje namirnica?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: