Kemal Kozarić, guverner CBBiH
0
'Građani u BiH su visokozaduženi'
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
povecati depozite bankarskoj mafiji, kakve nikad imali nisu pa neka stave milion posto kamatu.
Ovo je već drugi put da Centralna banka spušta obavezne rezerve i daje bankama novac, koje one uredno samo transferišu u svoje matične banke u inostranstvu, a onda nama povećaju kamate na kredite u otplati i uvode dodatne naplate svega i svačega jer im je likvidnost u pitanju. Treba prestati otplaćivati kredite, ali svi skupa, pa kad neće Vlada da uslovi banke da spuste kamate, onda to moramo učiniti mi građani. U nekim evropskim državama premijeri vlada su pozvali direktore banaka i bukvalno ih ucjenili - ili da smanje kamate ili će im Centralna banka povećati obavezne rezerve za 10-15%. Šta mislite šta su uradili? Odgovor je tačan.
Moke je jos dodao i to da se strankinje praskaju pravo...
Kemale, ako je bankama vec pusteno 370 miliona KM kroz smanjenje obavezne rezerve, zar to nije bilo odlicna prilika da se banke USLOVE/PRIMORAJU da smanje kamate. Ane da im se daju te pare, a njima na slobodnu volju pusti hoce li ili nece smanjiti. SRAMOTA! Vi njima mrkvu, a oni nama BATINU. A trebalo bi biti obratno! SRAMOTA! SRAMOTA!