Na 44.500 m2
241

Građani pohrlili u novi Bingo City Centar u Sarajevu, došli Novalić, Efendić i ambasador Field

S.H.P.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Vrata prvog dijela novog Bingo City Centar u Sarajevu otvorena su danas u 8 sati. Osim velikog broja građana oko 12 sati došli su i načelnik općine Novi Grad Semir Efendić, britanski ambasador u BiH Matthew Field, te premijer FBiH Fadil Novalić.
Novi Bingo smješten je na površini od 44.500 metara kvadratnih, a za svoje prve kupce Bingo je otvoren jutros u 8 sati.

"Jutros u osam sati počeo je s radom Bingo City Centar, njegova prva faza. U prvoj fazi osim hipermarketa koji je površine 10.700 metara imamo još deset zakupaca, frizerski salon, poslovnice BH pošte, dva ugostiteljska objekta, apoteku, optiku i imamo zonu za bankomate. Ovo je jedan veliki centar koji se proteže na 44.500 metara kvadratnih, ispred imamo 719 parking mjesta", rekla je Tijana Paunoski.

Kada je u pitanu ponuda hipermarketa on u svom sastavu ima i posebne šopove među kojima je galerija ukusa, gastro linija, delikates, voće i povrće, ribarnica, mesnica itd. U hipermarketu je zaposleno 130 ljudi, a iz Binga se nadaju da će broj zaposlenih i dalje rasti.

U drugoj fazi bit će otvoreno i kino Cinestar s deset dvorana i svim pratećim sadržajima uključujući i restorane.

Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić koji je prisustvao svečanom otvaranju Bingo City Centra kazao je kako mu je drago što je Bingo City Centar otvoren u jeku ekonomske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

"Mogu reći da općina Novi Grad prednjači kada je u pitanju razvoj i investicije, te da smo općina sa najvećim brojem zaposlenih i rastom broja zaposlenih u BiH. Raduje nas činjenica da se naš najveći domaći lanac trgovina Bingo opredijelio da investira u našu općinu, posebno je radost veća jer se nalazimo usred jedne ekonomske krize koju je izazvala pojava koronavirusa", rekao je Efendić i pozvao sve građane da kupuju u domaćim lancima trgovine i robu domaćeg porijekla.

Istog stava je i britanski ambasador u BiH Matthew Field.

"Ovom investicijom Bingo pokazuje da su uvjereni u ekonomski restart, a ja vjerujem u njihov entuzijazam", rekao je Field.

Premijer Federacije Fadil Novalić pohvalio je dobru organizaciju Bingo City Centra.

"Lijepo vidjeti da se ovo dešava u vrijeme kada imamo ekonomsku distorziju, kada imamo smanjene investicije ova je izdržala taj napad koronavirusa i završila se u roku i ponudila je kupcima, na najbolji način proizvode koji oni trebaju. Naročito me raduje što se prodaju proizvodi domaćih proizvođača", kazao je Novalić.

Podjećamo, u prvom dijelu otvorenja Bingo City Centra svoja vrata su otvorili hipermarket Bingo Plus, dm, Cocozebra, Caffe slatičarna Vatra, Juicy bar Bum Bar, Cvjećara Art, Optika Loris, Pixel mobile shop, Nakit Swiss & Jewellery, frizerski salon Change studio, IQOS, apoteka Pharmacy i poslovnica BH pošte.