Otvoren u 8 sati
3.6k

Ušli smo u novi Bingo City Centar u Sarajevu: Shopping, hrana i zabava na 44.500 m2

I. P.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Fotograf portala Klix.ba zabilježio je unutrašnjost novog Bingo City Centra u Sarajevu nekoliko sati prije svečanosti koja će obilježiti prvi dan rada jednog od najvećih tržnih centara u regiji.

Naime, objekat je otvoren u 8 sati i prvi kupci su već tu, a u 12 sati održat će se obilježavanje otvorenja prve faza otvorenja u kojoj se očekuje da kupcima svoja vrata otvore hipermarket Bingo Plus, dm, Cocozebra, Caffe slatičarna Vatra, Juicy bar Bum Bar, Cvjećara Art, Optika Loris, Pixel mobile shop, Nakit Swiss & Jewellery, frizerski salon Change studio, IQOS, apoteka Pharmacy i poslovnica BH pošte.

Za sigurost kupaca koji će ujedno održavati i kontrolu nad održavanjem distance među građanima angažovan je dovoljan broj zaštitara i drugih službenika osiguranja, naveli su iz kompanije Bingo.

Ono što će biti od najvećeg interesa je zasigurno veliki hipermarket koji se prostire na površini od 10.700 m2.

Sam Bingo City Center zauzima površinu od 44.500 kvadratnih metara te će svojom veličinom i kvalitetom ponude predstavljati neponovljivo iskustvo shoppinga, poručili su iz kompanije Bingo.

Bingo City Centar krasit će i ogroman parking kojeg čine podzemno parkiralište sa 375 mjesta i vanjsko sa 344 mjesta.

Druga faza otvorenja uključivat će otvaranje Cinestar kina s 10 dvorana na 3.100 m2, kao i ostalih poslovnih prostora, uključujući restoran i igraonicu koji se prostiru na 4.250 m2.

Iz Binga napominju sve posjetitelje da poštuju propisane higijensko-epidemiološke mjere, a u skladu s tim za prvih nekoliko hiljada posjetilaca osigurali su zaštitne maske.