Poražavajući rezultati
0

Google u prvoj sedmici prodao tek 20.000 Nexusa

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Google, najveći internet pretraživač, u prvoj sedmici prodao je svega 20.000 komada svog novog telefona Nexus Onea koji je pompezno najavljivan dugo vremena.

Flurry, mobilna aplikacija za analizu providera, već duže vremena prati prodaju mobilnih telefona. Oni su objavili izvještaj koji pokazuje da je prodato oko 20.000 mobitela Nexus One tokom prve sedmice prodaje.

To znači da Nexus One uopšte nije uspio privući pažnju potencijalnih korisnika. I pored promocije proizvoda na stranici Googlea i preko njihove besplatne WiFi mreže širom SAD-a, do sada nije uspio zaokupiti pažnju kupaca.

U poređenju sa drugim konkurentskim telefonima, Nexus je zabilježio najslabije rezultate, piše portal The Next Web. Apple je u prvoj sedmici prodao 1.600.000 komada iPhonea 3GS, Droid 250.000, My Touch 60.000 dok je Nexus One kupilo tek 20.000 korisnika.

Iako postoje razlike u početku prodaje, kao što je činjenica da je iPhone 3GS imao dvije generacije iza sebe, Droid je imao veliku marketinšku kampanju, to ne mjenja suštinu, a to je mizerna prodaja Nexusa.