Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hocemo nuklearke a ne ugalj
Dok je Admir Andelija jedan od celnih ljudi Elektroprivrede, taj gigant ce biti u pat poziciji. Lik donosi nevjerovatne poslovne ideje po kojima niko nema napretka niti poslovnog uspjeha, puna mu usta nekakvog Zakona o javnim nabavkama jer je on nekada bio u Sluzbi finansija i samo o tome nesto kao zna, i namece nekakav tamo tuzlanski sistem rada jer je on kao iz tuzle..Toliko da je pregorio u toj zelji pa nam je ovaj gigant sada na rubu propasta
problem ovih gigant firmi je taj sto STRANKA postavlja za direktore najodanije dupelisce koji ne izlaze iz ANALA pojedinih lidera. ama bas svi radnixi ovo znaju i ove podobne direktore smatraju karnama jer oni nemaju veze za menadjerisanjem ni strukom jedino znaju lobirat za poziciju. na tom im se svodi citav zivotni vijek!!!
https://www.renewable-ei.org/en/column/column_20170308.php. Kako nekome može smetati zamjena starije lošije opreme, novom i boljom, koja će mu obezbijediti čišći zrak? Jedino logično mi je da zastupa interese nekih gasnih lobija, ili stranih trgovaca energijom, i međunarodnih bandita i lopova koji trguju opremom za obnovljive izvore.
Japan je zamijenio 36% energije iz nuklearki sa termoelektranama. Novim i modernm naravno, ali termoelektranama jer jedino one garantuju količinu proizvodnje i stabilnost sistema. Obnovljivo je lijepo, ali vrlo vrlo nedovoljno, i šta kad ne puše vjetar, ne sija sunce, ili ne pada kiša? Ako je 100 Eura MWh a TE proizvodi 400-600, MW po satu, ko će to da ugasi? Vlada koja je vlasnik? Da se odrekne profita? Pa ne bi niko. Ne bi ni ovi što žive oko TE.
Nabijem više Termoelektrane - onaj ko ih brani i voli neka bogme dođe živjeti pod njihovim dimnjacima. Pa neka vidi koje su srahnje... Žali bože para i zdravlja, a moglo se uložiti u mnogo bolje stvari
Golf 5 euro 4 ne može jer truje , a Sunny cigare od 2 marke mogu što u sebi imaju više asfalta nego autoput u cijeloj bivšoj SFRJ , može i termoelektrana dok cijeli svijet iste zamjenjuje ekološkim izvorima struje
ekološki prihvatljivijim izvorima struje*
Drž' poštara
Valjda se prvo mora objaviti u službenom glasniku bih pa tek onda postaje upotrebljivo.
Sta kosta da kosta ali Blok 7 izgradjen u 21 vijeku je 100 puta bolji za sve nas nego blokovi 3, 4, i 5 izgradjeni 70 -ih godina proslog vijeka. Nadjite pismo budite ozbiljni.
u 21-om vijeku se ne ulaže u ugalj pored vjetra i sunca