Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hocel ko da preuzme BiH? :)
Eto Francuzi će od Zagreba napraviti najmoderniji aerodrom u širem regionu...Srbi uspjeli Hrvati uspjeli, a mi krpamo rupe...
sta su uspijeli objasni?mislis da je prdaja,iznajmljivanje gotove infrastrukuture neki uspijeh? pa zar ne vidis da im gace sa guzice skidaju ?? nazalost to ceka i bih ali polako tek smo dosli do 10 milijardi duga.kad nabijemo 60 ode voda,struja,telekomi i ostalo.da ne pricam o nafti i eksploataciji koja pocinje uskoro.jarane nisu dzabe ljudi jugu raz***!!!
@OGM 100% ispravno.nazalost ovi nasi miderasi su totalno pogresno protumacili demokratiju u smislu uzmi aga koliko ti drago + su placenici stranih korporacija u smislu rasprodaje drzavne infrastrukture.zalim da kazem da oni apsolutno odgovaraju trenutnom svijetskom poretku i trendu,mz i eu.
PASALUK "CVETA" ------------------------------------ Evro košta 114,71 dinar 08:32, 05.12.2013. Autor: Agencija TANJUG Dinar je prema dolaru oslabio 0,6 odsto i kurs iznosi 84,6929 -------------------------------------------------- Jebote sjecam se prije godinu ili dvije, dinar je bio 90 pasaluckih inflatornih stampaj Topcideru dinara. Ocigledno da pasalucari i dalje vole stampati inflatorne Topcider dinarjeve bez pokrica.
Sto opet znaci, pasaluk ekonomski ne da tone, nego u slobodnom padu propada. Sad ce im i stara pratilja, gospoja hiperinflacija.
pametan potez, neka je i crni đavo vlasnik, samo ako to može platiti svojim novcem, miči ove naše lopove od svega, oni bi vlasništvo ali na đendo....
Zrakoplovna luka ;-)
Evo vam objasnjenje kako i sta EU radi i kako pljacka i porobljava drzave... https://www.youtube.com/watch?v=i6bSMoFRWOc
Ovo je pravi link,ovaj gore je o bankama,a ovaj ovdje o EU https://www.youtube.com/watch?v=ijodsWv9Y5I
meni otvori video, neka zena pravi baklavu
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
50% Bosanaca i Hercegovaca će da radi na ovom projektu. Gdje su građevinski radovi tu smo i mi. :)
Ma, jeb'o to. Mi imamo tramvaje i ljude koji bacaju suzavac u istim.
meni je ovo cista glupost...ja mislim da niko na svijetu ne daje aerodrom ili terminale pod koncesiu ili prodaje jer to je sigurna lova sa veoma malo ulaganja aerodromi i zeljeznica nisu nigdje privatni...predpostavljam da je hrvatska u velikoj krizi kad ovo radi...
Neko hvali Hrvate i Srbe sto su dali francuskim i arapskim Semitima Pleso i JAT? Hrvati i Srbi nemaju drugog izbora. Njihova zaduzenost je dosla do tog nivoa i njihova rasprodaja svega i svaceg nacionalnog je dosla do tog nivoa da oni jednostavno sad moraju prodavati sve sto mogu unovciti da bi mogli prezivjeti. Ako vec BiH zeli napredovati, ja sam radije za germanski, nego anglosaksonski nacin rjesavanja ovakvih problema u ekonomiji. A Srbi i Hrvati upravo propadaju u ekonomsku provaliju po tom anglosaksonskom nacinu, zaduzi se, rasprodaj sve strancima, zaduzi se jos vise, ne proizvodi nista, zaduzi se, prodaj zlato, prodaj nakit, finansiraj potrosnju dugom i cekaj kad ce ti banke zatvoriti pipe.
bolje se i zaduzit pa imat nego se ne zaduzit i nikad ne imat, vidi se na onom cuvenom autoputu koliko smo jaki
bolje se i zaduzit pa imat nego se ne zaduzit i nikad ne imat, vidi se na onom cuvenom autoputu koliko smo jaki ---------------------------------------- Da bolje se zaduzit 65 milijardi eura pa to sve s***ti na putovanja, uvoznu robu, skijanje u Austriji itd, nego ne biti zaduzen. Da ti to prevedem, Bosna ima sansu za narednih 50 godina, Hrvatska i Srbija nemaju cak ni to. Kad mi neko kaze treba prodati strancima sve? Zaista? Zasto jedine dvije vece zemlje u EU koje su u plusu, Njemacka i Francuska nisu prodale nista strancima, pocev od telekoma, preko energetskih kompanija, pa cak do VW, Porsche, PSA, zeljeznica itd itd? Nece, nisu blesavi. Kad je Hrvatska prodavala telekom Svabama, neki su nasi povikali, hajmo i mi prodati, medjutim oni nisu imali pojma da je to bila prva odluka Racana kao predsjednika vlade jer je na naplatu dolazilo 5 milijardi eura kredita. Ne, Bosna ne treba krenuti tim putem, Bosna treba ici germanskim putem, tezim ali puno stabilnijim i boljim.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hrvatsku u kratkom roku donosi 300 miliona eura i kako je na posredovni bankovni račun već uplaćeno 20 miliona eura.
malo ozbiljniji poslovni portali su se bas neki dan bavili ovom temom i time sto je imenovani koncesionar prije 2 godine obecao poceti sa radovima na ZG aerodromu pa je to pomjerano za projece, pa ljeto, pa jesen, pa opet proljece itd, treutno "ne mogu raditi radi velike zime". prema takodje nekim informacijama od portala navedeno je da je utvrdjeno da investitor ima 100 e na racunu, tek toliko da se zna sta se pise o ovome na malo ozbiljnijim portalima ciao
Hehe, ne, ne, iza ovog konzorcija stoji groupa Bouygues, a to znaci, najveci telekom u Francuskoj nakon drzavnog France Telecoma, najveci francuski TV kanal TF1 kojem je godisnji budzet veci od milijardu eura, jedan od najvecih dionicara francuske kompanije AREVA koja upravlja sa nuklearnim elektranama u Francuskoj, Britaniji itd, ukratko radi se o firmi koja vjerovatno ima veci godisnji promet nego cijela bivsa Jugoslavija bruto multinacionalni dohodak. Tip koji je vlasnik te grupe se zove Martin Bouygues i jedan je od najbogatijih Francuza i Jevreja u svijetu. Tip je mocan i kucni je prijatelj sa sadasnjim i bivsim francuskim predsjednicima. Sasvim sigurno ima lovu da napravi pedesetak ovakvih aerodroma.
@sredina - pretpostavljam da si ti najpametniji mrš sad kad smo to razjasnili
bye bye
JEBO IM NACIONALNI VITALNI INTERES MATER U PICKU
I onda neko kaze da nam nije bolje bilo kada je bila bivsa Juga, danas bi mi od njih uzimali aerodrome, a ne oni od nas.... Eh, tugo.