Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne brinem se ja za vas (USA, Fra,Njem,Eng), problem je za one države koje nemaju svoje robove u Aziji i Africi, ne otimaju sirovine u istim niti uzimaju drugima mlada i obrazovane ljude. A nemaju ni mašine za printanje $ i €.
Cuj Njemacku spominješ pored Španije, Portugala, Holandije i Belgije.
Pa niste vi uveli sankcije Rusiji nego sebi a vi nastavite da se lozite na CNN lazi da ovaj gubi rat napreduje na svim frontovima i upozorava Poljake i Rumune da se ne igraju inace ce da baci atomsku. Nista on ne radi sto Amerikanci nisu radili.
Loži CNN one koje treba. SAD ekonomski rast preko 6 %. Prodaju plin i naftu sve skuplje i skuplje. Prazne skladišta oružja... Dok EU sve gore ekonomski i još ostaje bez jeftine energije. Tek će da nas zapljusne novi talas migracija iz Afrike i Azije. Eto razloga zašto su Britanci izašli iz EU. Znali su oni dobro šta se sprema u budućnosti... Da pomogne EU, SAD će tražiti mnoge ekonomske ustupke.
Svaka kriza je i šansa, tako da će sad uslijedit širenje novih tehnologija, koje su tu, ali nisu bile primjenjivane zbog jeftinog i prljavog gasa. Rusija će za koju godinu ostati da sjedi na tom blatu i konačno će se raspasti.
Welcome u doba agende 2030 " necete imati ništa i bicete sretni"
Meni je plata u "stagflaciji" ima pet godina pa se ne zalim.
Za ovo sranje ogromnu krivicu upravo ima Evropa. Ulazili ste sa Rusijom u energetske dilove, a svi znamo koliko je energija bitna za globalnu privredu. Sad ispastamo svi. Popustali ste im gdje ste stigli, najbolji primjer ovdje na Balkanu, gdje su rasirili uticaj na fasisticke grupe koje prave razdor
Kakve lazi.
Visit ce vrhovne vođe po trgovima u to sam ubijeđen, kad stomak natjera, kakva atomska skloništa i 3,14zzde materine.
Kako to? Ja mislio samo “mala” Rusija će stradati … E lude moje ovo je tek početak našeg europskog kraja
Dobar razlog svima za poskupljenje svega i svacega Ukraina
Nek crknu francuzi !
Nista strasno. Mi smo vec 30 godina u stagflaciji. Prekucali stagflaciju. Like a pro.
Imal ijedna normalna zemlja na svijetu da je ostala? Eno u americi uvode ministarstvo istine... da nije tragicno, bilo bi smijesno
Hoćete se *určit. Ja sam pisao da će ovo bit' gladna godina, govore mi da sam budala, još brišu komentare. Agenda se nastavlja, pa još pišite da je teorija zavjere. Korona je novi početak, mada mnogi ga nisu doživjeli, i mnogi neće doživit', da se to sve odradi.
Ja kad govorim vise cemo mi osjetiti posljedice zbog kapitalista pucate minuse Cekajte jos malo
Kapitalista?
smaknuta vijest u stranu kao i većina monetarnom i ekonomskom krizom napaćenih ljudi. Političari se slikaju ali ne znaju ništa da rade osim demagogije. Inače jeste primjetili da su na klixu u udarnim vijestima uglavnom oni koji ništa konkretno ne rade - spin majstori, lažne vijesti i slike. Da, svijet se raspada ali lako ćemo za svijet - šta će s nama konkretnim osobama biti u takvom na sve moguće načine razorenom svijetu.
Kažu u službenim ekonomskim medijima da je EU naštampala za vrijeme pandemije 6000 milijardi eura ! Novčana masa je neuporedivo veća od vrijednosti roba. Kome će da uvale te papire - Iran možda ? Rusija više neće papire s optičkim žigom sutra možda neće htjeti ni Saudija , ni Kina ni Indija pa će mnogi popadati iz svog virtualnog svijeta - na konketnu glavu.