Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo još nisu napisali da su kao firma sa milionskom dobiti otpustili više od 1000 radnika udmah u martu ( naravno sporazumno, da se ne isplaćuje otpremnina)
za razliku od radnika 430 KM plata topli obrok 80 (jedes u firmi iz kazana) nekada ponos pokretac lokalne zajednice, sada najveca katastrofa i razlog za odlazak, al bar ne diskriminiraju jednako gule i hrvate i bosnjake za to respect
Jos kad bi pored poslovanja sirom BiH povisili place radnicima, iz prve ruke mogu reci da radnici u Fisu koji imaju i preko 15 godina staza i dalje rade 7-8 sati svaki dan uz EVENTUALNO slobodnu nedjelju svaki 14 dan za placu od vjerovali ili ne 550 KM bez toplog obroka koji ne dobijaju nego imaju pravo da obrok u Fisu koji podrazumijeva ostatke sa svadbi iz Fisovog svadbenog salona ili eventualno pastete.
sad je senad tj bingo 50% vlasnik fisa.....
@marshal Bingo ce preuzimanjem Fisa napraviti propalu investiciju jer vec naveliko planira sniziti ionako niske place, a medju radnicima se vec gotovo svi spremaju na otkaz ukoliko im ne ponudi minimalno jednake uslove kao trenutne koji su takodjer katastrofalni.
kad ce se onaj gazda opet pokusati ubiti...
Neka se svi "menadjeri" u Fisu popisaju na taj certifikat kad im je radnik nuzno zlo. Ne dao Bog nagraditi radnika. Kad se to prvi put dogodi, Sunce ce izaci na zapadu.
A da nema neki certifikat prijatelj radnika, sigurno ga ne bi dobio