Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U našim bankama postoji i pojam JEBAN. To je kad kao žirant potpišeš saglasnost o zapljeni.
Bosanac zna svaku zavjeru i razumije komplet globalnu politiku, ali kad pitas koliko mu se plate odbija od Brutto dohotka, pojma nema... a kamoli sta je IBAN
@newbot Kako će znati kad dobije pola na ruke pola na platnu listu
Kad sam bio mladji mislio sam da ako ja imam 10.000 depozita u banci da banka moze dati 10.000 kredita. Medjutim,sve komercijalne banke cim potpisete zahtjev za kredit odstampaju nov novac.Prakticno novac stvore ni iz cega.Kada vi budete vracali taj novac odnosno obavezali ste se, oni ce taj novac da ppstepeno da uniste.Da kojim slucajem pojedinac to radi zaglavio bi u zatvoru. Ali banke to smiju.Medjutim nikada ne odstampajj novac za kamatu. Tako da krug zaduzivanja mora nanovo da zapocne.
Može li iko obavijestiti ovaj jadni narod u BiH da je BiH u Švedskoj proglašena sumnjivom državom i da se upalate (SWIFT IBAN) ne primaju u većem broju švedskih banaka zbog sumnji na pranje novca iz BiH. Pri tome banaka čiji ste klijent uopšte ne štiti vaše interese, nego obavi transkaciju naplati proviziju, a poslije izvjesnog vremena se vama novac vrati na vaš račun umanjen za sve te silne provizije.
@sb23 ne prihvataju uplate od BBI banke. BBI banka je na listi potencijalnih finansijera ISIL-a.
a sve je vec poodavno objedinjeno i objasnjeno za sve zemlje Evrope na IBAN Wikipedia
cuj korisna publikacija :D :D :D koga zanima klixe saznace lako... jos nam samo trebate vi da nas ucite :D
koliko love imam i kako često dižem novac i koliko imam veze sa bankom i parama je toliko da ne znam ni gdje mi je kartica ni koji mi je onaj broj što se zove PIN, .. i šta je zapravo PIN
znamo, novi bezgotovinski sistem transfera novca, koji ce, nakon sto ova drama oko korone uništi svjetsku ekonomiju i obori dolar, zamjeniti postojeći monetarni sistem i bit ce (već jeste) glavno sredstvo kontrole protoka novca.
swift ide u penziju uskoro...
Tako je! Mnogo bolji sistem je u pripremi :D
Ako nemate pametniji članaka da izbacite,onda nemojte ni ovo šfo se uči u školi...
Zaboli me guz šta znači
sta je to ba, mi klixovci ne znamo.to posto.ne radimo nista visimo citav dan po klixu
Primam samo western union. Zbunjujete mi donatore sa ovim informacija.