Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ukinuto. Pilot projekat,nakon Danske i ostale zemlje. Nema štekova vise,u bobu se zna koliko imas,gdje trosis a ako ne slusas samo te ugase.
Gouser542 zasto nikad,nekad se trgovalo tzv.trampom,pa srebrenjacima,zlatnicima,pa sad fiat,oni vec dugu kesh ne primaju ,karticama se placa,plan je da se ukine,a hoce li uspjeti ne znam,ako ljudi ne pristanu na to nece ni uspjeti,ali vecina hoce pristati,kao i prosle 2 godine kako je vecina pristajala na sve njihove folove.
https://www.investopedia.com/terms/c/central-bank-digital-currency-cbdc.asp
Zašto.nije moguće BH marke u Njemačkoj zamijeniti ?
Prelaze na metalni?
Serem vam se na EU NATO i anglosaksonski neokolonizam. Oni ce satrat Bosnu. Daj termoelektrane i ruski cijevi i ruski gas.
NE kupujmo DANSKO
sta ce vam krune pored eura dolara i swicarca
Kod nas raja ne moze placati tarifu posjedovanja ziro racuna i kartice i zato ce kes kod nas jos dugo biti aktuelan..ebo Dansku.
Imas novcanicu. Mozes kupit nesto od nekog. Ne treba ti kartica, laptop, internet, mobitel, struja, baterija..Digitala je dobra dok god postoji izbor i za kes. Drzavama se zaplijeni imovina, al ljubitelji novog doba imaju povjerenje u tehologije...
Lagano Cripto
To je neminovno kartice ,telefoni i čipovi. Keš je za zaostsle i mafiju što nacrno radi. Nema više bajrambanke i kičenje harmonikaša.
Ide drzava u kontrolu koliko si tezak.
Nešto je trulo u državi Damskoj.
Ma lažu samo da se uvede digitani keš
Danske krune nema ni Bake. Kod njega je sve u zlatnim rezervama.
Potpuna kontrola stanovnistva je moguca samo uvodjenjem digitalnoga novca koji nema nikakvoga pokrica, uz potpunu mogucnost manipulacije u saradnji vlada i banaka. Potpuna privatizacija svega od strane SUPERbogatih, koji zele da im ne plazi, planini, cesti, restoranu... kmet ne smeta, osim onih malobrojnih,, vrijednih, poslusnih...
za 10-15 godina u eu neće postojati papirni novac,šta dalje valjda doživimo
SVE SU OVO TEORIJE ZAVJERE
Jednostavno, zato što ih nemamo 🤣