Komentari (101)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Statitika je tu, cemu suvisni komentari klixe? Zadatak nasih novinarcica je da obavezno u svakoj temi nadju nacin za potpirivanje nacionalne netrepeljivosti RS vs. FBiH... je li treba sad da likuju svi sada gora je RS ili gora je FBiH a 90% njih ne zna ni o cemu se svadjaju....... Nick Cova objasnio u komentarima nize...
Ja sam profesionalni privatni kreditni zajmodavac. Registriran sam za izdavanje zajmova po vrlo niskoj stopi od 3% godišnje. Radim s timom stručnjaka kao štabova i dajem istovrijedne zajmove za odobravanje. Sve vrste zajmova kao što su hitni krediti, zajmovi za konsolidaciju duga, auto, vozila, kamion krediti, poslovni zajam, financiranje / financiranje, hipotekarni zajmovi, studentski krediti, poljoprivredni krediti, zajmovi za izgradnju i još mnogo toga. Email: [email protected]
zaboravlja se da u FBIH duplo više stanovnika, što svodi vanjski dug na jednak nivo, jer vjerovatno se zajedno zadužujemo što se tiče vanjskog duga. Ali što se tiče unutarnjeg zaduženja RS iako ima duplo manje stanovnika duplo više je zadužena, znači po stanovniku je 4 puta više zadužena.
Pa bolje je imati unutarnji dug nego vanjski.
@Danac Ne, unutarnji dug je uglavnom kratkorocan i ide na period od 3-10 godina sa nepovoljnijim kamatama. Vanjski dug je daleko povoljnije strukture sa rokom dospijeca od 15-25 godina nerijetko i sa grace periodom od 2- godine. Tako da RS mora vratiti skoro istu kolicinu novca za duplo kraci period.
Ja u zadnje vrijeme kao Bosnjak, patriota, anti nacionalista pocinjem ipak navijati da u RSu pobijedi SNSD i Dodik. Zasto? Pa to je najkraci put do "demontiranja" republike srpske i njenog samounistenja. Treba ga pustiti da se nastavi zaduzivati, dovede RS do finansijskog sloma, bankrotira, i onda ide reorganizacija i ustavne promjene u BiH. Vratit cemo dugove ali se brise ime Republika Srpska i onda - ispocetka.
Pa i Federeaciji ide dobro to zaduživanje.
RS ima upola manje stanovnika.
Naslov clanka ne oslikava pravo stanje duga. RS je pred finansijskim slomom a evo zasto: Ukupan dug RSa je 5,252 Milijardi KM. Dakle oko milion stanovnika duguje isto novaca kao i Federacija BiH - 5,852 Milijardi ali u Federaciji zivi duplo vise stanovnika koji stvaraju 2/3 BDPa BiH. RS je duzna domacim bankama a tu su losi rokovi: Oni moraju vratiti isto novca za duplo krace vrijeme, i konacno - udio duga RSa u BDP je 59,5 % a u Federaciji 29,9%.
Ali te zemlje imaju nesto izgradjeno od tih kredita.
Malo kockam malo pijem casu grlim pa razbijem ...
Nasa drzava je rupa bez dna. Propadamo do kraja...
Ovo je sve samo nije drzava...Ovo je jedno mjesto gde su kriminalci,uzori. Ovo mjesto je raj za kriminalce.Sto bi sa tebe bili Sejseli ova zemlja je za kriminalce.
Mora se platiti i unutrašnji i spoljni dug...dug je loš drug!
Švabo LEGENDA
Izgleda da se po klixu šublerom mjeri zaduženost...
Lako je vracati kredit kad imas od cega sta ce traktoristi nemaju ni za goriva ?:)
Isto kao hemeroidi. I unutrašnji i vanjski bole u mp3
Sve u svemu, oba entiteta u qurtzu. Kao i ova trula tvorevina, koja je prva u svijetu samo po nacionalnoj mržnji na sve 3 strane. Ali kada je IQ njenij sjebanih građana u minusu, šta drugo da se očekuje.
Milijarde donacija je doslo u Federacija i da SDA nije pokrala vecinu donacija, Federacija bi bila razvijena a ovako je na nivou Afrike.
a jeli ovo sve po Islamu dug? jel nas ovo Turska zaduzila?