Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
tek sada, posto je razoreno 150 hiljada porodica i ostavljeno u finansijskom ropstuvu.
Hrvatska je u dužničkom ropstvu. Svoje dugove otplaćuje preko kamata građana. Ovo je prevara jer moje pitanje je zašto se već po prvom rastu franka nije po naređenju vlade izvršila konverzija kredita u euro a moglo se? Jadan narod i jadan onaj ko je digao kredit za stan u ovoj valuti.
@ Urudija Originalna ideja Islama je ideja socijalizma ali je sve otišlo helać kroz historiju/povijest. Zar nije prorok Muhamed insistirao da svi žive isto, čak da su u istoj odjeći bez obzira na status? Zar nije insistirao da i rob može biti jednak u društvu i to dokazao time što je prvi mujezin u Meki bio bivši rob? Dok je ideja socijalizma bila sastavni dio Islama osvojili su pola svijeta, nauka je napredovala kao i društvo. Zlatno doba Islama je prestalo kada se korupcija i kapitalizam uvukao kod muslimana.
@ Urudija Ideja socijalizma ostaje da živi u umovima normalnih ljudi. Jednog dana će i naše vrijeme doći tj. vrijeme kada će biti normalna i vjera i politika.
...kako god, hrvatska ipak pokušava zaštititi svoje građane...ovi naši će samo ladno "oprati ruke" od istih, dok u agenciji za bankarstco caruje elita preplaćenih podobnjaka...
A da je Kurs opao, bi li ljudi koji su digli kredit novac poklonuli drzavi mozda? Svi su poletili i digli kredite u Francima. Sad ih boli glava. Ali zasto to treba drzava sad da placa??????? Znaci ako ja sutra kupim dionice BH Telekoma, i one padnu na berzi 30%, meni treba drzava moj gubitak da nadoknadi? Znaci: stvarno se smijesni! Zasto nisu digli kredite u Eurima??? Sami pali - sami se ubili.
...sg, uz svu tvoju napuhanost i umišljenost, možeš li mi objasniti šta znači "poklonuli"?
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
U BiH su nasli 10 modaliteta, u narednih 4 god ve odabrati 3 najbolja.
kurac i pare
Kako god nije dobro za nas, svajcarska jaka drzava i moze da radi sta hoce
Dobra vijest, idemo u HR kupovati franke.....eto Hrvatska je financijska velesila.
Zlatno pravilo: nikada ne uzimaj kredit u kapitalizmu, odrat će te ko jarca.
Nisu u pitanju banana države, upitne su svjetske banke.
Veza je uzročno-posljedična, ali ipak banke to čine, mada države ništa ne rade ili ne mogu da se to spriječi.