{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tuzlanska banka od sada nosi samo naziv NLB banka

S
14.2.2012. u 14:06
0
6
Tuzlanska banka od sada nosi samo naziv NLB banka
0
Tuzlanska banka od sada nosi samo naziv NLB banka
Na 31. sjednici Skupštine dioničara NLB Tuzlanske banke je donesena odluka o promjeni imena, tako da će ubuduće banka nositi samo naziv NLB što je, kako objašnjava rukovodstvo, logičan nastavak strateškog razvojnog plana.
S tim u vezi danas je u sjedištu NLB banke u Tuzli održana press konferencija na kojoj je govorio aktuelni direktor Almir Šahinpašić.

"Tokom svog višedecenijskog postojanja, banka je pretrpjela niz statusnih i vlasničkih transformacija. Jedna od najznačajnijih je svakako promjena većinskog vlasništva 2005. godine, kada je banka dobila strateškog partnera i postala članica najveće slovenske međunarodne finansijske grupacije – NLB Grupe, a već nakon godinu dana, 01. jula 2006. godine, pripajanjem CBS Bank d.d., Sarajevo došlo je do znatnog proširenja poslovne mreže, broja klijenata i jačanja kapitala. Primjenom novih i savremenih tehnologija bankarskog poslovanja uspijevamo kontinuirano unapređivati kvalitet i asortiman usluga", izjavio je direktor Šahinpašić.

Prema raspoloživim podacima, navodi Šahinpašić, NLB banka je na petom mjestu po veličini aktive od 19 banaka koje posluju na našem tržištu.

Poslije Šahinpašića, novinarima se obratio zamjenik direktora NLB banke Iztok Gornik. Banka je, kaže on, ostvarila izuzetno dobre poslovne rezultate, a istakao je kako je povjerenje banci ukazalo oko 230.000 klijenata.

U toku je i sveobuhvatna medijska kampanja koja podržava promjenu imena banke sa jednostavnim sloganom „Zbog Vas želimo biti još bolji!“.

NLB Banka – članica NLB Grupe, najveće slovenske međunarodne finansijske grupacije na području jugoistočne Evrope koja ima 49 članica na 15 tržišta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: