Finansije
0

NLB Tuzlanska banka uskoro sa novim imenom

Sarajevo-x.com
NLB Tuzlanska banka d.d., Tuzla mijenja ime u NLB Banka, odlučeno je na danas održanoj 31. sjednici Skupštine dioničara Banke.

Ova Odluka je donesena kao logičan nastavak strateškog razvojnog plana da se pojača i jasno odredi prisutnost Banke na cijelom području Federacije Bosne i Hercegovine.

Almir Šahinpašić, direktor NLB Tuzlanske banke, je povodom zvaničnog usvajanja Odluke o promjeni imena Banke istakao: "Kako je već najavljeno na svečanom otvaranju renoviranog prostora Glavne filijale u Sarajevu u maju 2011. godine, NLB Tuzlanska banka je uspješno završila sve neophodne predradnje u cilju efikasnije organizacije rada, unapređenja i učvršćivanja liderske pozicije u Tuzlanskom kantonu kao i jačanju pozicije u ostalim kantonima Federacije BiH. Krajnji cilj je svakako klijentima i u buduće pružati još kvalitetnije finansijske usluge, a promjena imena Banke šalje jasnu poruku o našoj želji da poslovanje znatno proširimo i u ostatku Federacije BiH".

Novo ime, uz novi i dinamičniji korporativni imidž koji će uskoro biti predstavljen široj javnosti, za cilj ima jasnu manifestaciju svih promjena i poboljšanja koja su se u prethodnom periodu događala u Banci.

NLB Tuzlanska banka jedna je od vodećih banaka na prostoru Federacije BiH, univerzalnog je tipa i pruža kompletan servis finansijskih i konstalting usluga pravnim licima i građanima. Banka je stekla visok ugled i povjerenje kod poslovnih partnera i klijenata fizičkih lica, čiji broj kontinuirano raste, tako da je trenutno Banci povjerenje ukazalo oko 230.000 klijenata.

Banka je članica NLB Grupe, najveće slovenačke međunarodne finansijske grupacije na području jugoistočne Europe koja broji 49 članica na 15 tržišta.