Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cijeli svijet to radi klixe samo vi ne pisete o tome. Nece niko da ga se ucjenjuje.
I onda se Srbo probudi i mora mijenjati gaće
Onog trenutka kad amerika i dolar budu izigrani i matirani i kada izgube poziciju svjetske sile broj 1 u svijetu ( sto do sad nije vidjeno u svijetu) tad cemo vjerovatno dobiti WW3, sad je puno vise drzava koje rade na peestanku ovisnosti o dolaru, nekada libija, irak, sirika tu i tamo pa ih je lako bilo srusiti a ovako bice veselo
Ovaj bi članak trebalo upotpuniti informacijom da je trenutačna osnovna kamatna stopa Turske CB 8.5%. U PREVODU, trenutačno Turska uzima dolaske kredite po 8.5% a inflacija je 44%,, odnosno Turska je u poziciji radi povoljne geopolitičke da smanjuje državni dug kroz inflaciju. Ovo je moguće samo zbog toga što $ski investitori nisu Bleckrocka i Co. nego direktno FED. Trenutačno Turskoj ide odlično (sa finansijske strane)
E jbg...
Cuj dedolarizacija haha. Ljudi stede u dolarima jer ne vjeruju u Liru, a vlada pokusava da im osladi Liru kako bi je stabilizirali. Kako ce dedolarizirati dug koji su sad uzeli u dolarima?
Zato vas i yebu USA jer se rješavate dolara. Ostalim su rat donijeli vama zemljotres
Strah me umrijet ću a da ne vidim Ameriku na koljenima.
Dosta su Ameri zivjeli na grbaci citavog svijeta.
Jest sigurno da žive na grbaci svijeta :D. Bosnjo i njegove mantre
Moj neko, taman kad pobijediš i u ovom segmentu, eto ti izbora i četvorke, petorke, šestorka, isproban recept, ima da te nema. Ne možeš protiv ambasada, evo i mi gubimo tlo pod nogama.
*Moj brko
I tamam kad izgubi vlast eto ti policije i suda zbog kriminala, zbog hiljada poginulih u zemljotresima jer je brko dao tajkunima da grade one skalamerije kao i kod nas bakir. Teska vremena pajdo za kriminalce sa vlasti
Turska beton sila nr1
Nažalost slični pokušaji u svijetu znamo kako su prošli, zadnji primjer Libija između ostalih, mislim da Turska nije na nivou Kine Indije i Rusije još uvijek. Daj Bože da odobri.
Mozda Turska sama nema taj kapacitet da sprovede isto u djelo, ali ne smije se zaboraviti da ovaj put to isto namjeravaju uciniti Rusija, Kina, Iran, Indija, Brazil i jos neke od zemalja. Dolar se u medjusobnoj trgovinskoj razmjeni navedenih zemalja opasno potiskuje i ako ista dovede do svjetskog rata, bit ce upravo to. SAD citavu svoju kulu od karata gradi upravo na vjeri u dolar i na dolaru kao apsolutnom sredstvu placanja u svjetskoj trgovini.
Deerdoganizacija bi im donijela veći napredak, vidjećemo hoće li se odlučiti na taj korak