Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Inflacija ima totalnu druge uzročnike nego ih je definisao Adam Smith. Inflacija je trošak neuspjeha globalnih ekonomija a ne prevelike potrošnje. Kamata neće rasti jer Inflacija nije nastala radi prevelike potrošnje nego radi disbalansa lanaca snabdijevanja. Nema na čemu...
Fiksna 3,5% kamatna stopa, marka vezana za euro. Sreca pa ne poslusah neke da mi je bolje na veci rok promjenjivu ks uzet, bit ce mi lakse placat stan. Napni se vise i otplati brze abd.
Trenutno nema razloga za ovako visoke cijene kvadrata stana.Cijena gradjevinskog materijala je u padu, cijena nafte takođe u stalnom padu, tako da sačekajte 2024 ili 2025, siguran sam da će i cijene nekretnine pasti.
Sve dok je velika potražnja neće padati cijena stana, a znamo da 90 posto kupovine čine dijasporci. Zgrada se napravi, stanovi već pokupovani i tako zgrada zjapi prazna dok ne dođu godišnji...
Obojiica ste u pravu. Nema logike da cijene kvadrata rastu, dok cijena materijala pada. S druge strane, cijene kvadrata na trzistu odredjuje ponuda i potraznja. Sve dok su kupci spremni placati visoku cijenu kvadrata ona ce rasti ili stagnirati. A investitori love u mutnom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ima li neko ovdje kome su vec povecali KS i koliko? KOja banka?
Raiffeisen povećao ratu meni oko 2%
Raiffeisen povecali sa za 2%. Prijavio ih Agenciji za bankarstvo. Nakon mjesec danas spustili za 1%.
Samo kredit za stan dolazi u obzir. Ostalo NO. Al to kad ne bude 4 hiljade kvadrat na stupu u stanu gdje iz kuhinje ulazis u halu.
Neće se povećavati kamate. 100%! Pratite me i pazite šta kažem!!!
100% si u pravu... ako kamate budu rasle padat će GDP...
Morat ce se radit mini job samo za kamatu hahaha