Izdato odobrenje Eurocashu
0
Sarajevo dobija prvu mjenjačnicu
Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e prvi sad... a smijesno mi je sto ce glavni grad tek sad da dobije mjenjacnicu prvu...
Na čaršiji ima mjenjačnica u Saračima već 4 mjeseca .
AKO BUDE NEKI NAŠ SECURITY,ODE ONA ZA MIJESEC DANA
ma bavo tooooo, idemo sutra proglasiti državni praznik,,,,,ajmo ljudi na ulice ponesite zastave kuku majko
Bajato. U Sarajevu je otvorena prva mjenjacnica, Eurocash je počeo sa radom 20. ovog mjeseca, odnosno u petak.
Konacno su se sjetili da otvore prvu mjenjacnicu u glavnom gradu drzave.Bas im je puno vremena trebalo da shvate da je neophodna,posebno za turiste.Ali dobro,mi uvijek kasnimo 50 godina za ostatkom svijeta.
Hajde super. Neka su banke napokon izgubile monopol nad razmjenom novca. Zašto bi Sarajevo bilo jedino mjesto na svijetu gdje nema mjenjačnice?
Ovo ce mozda zvucati ruzno ali ni najmanje nema iritirajuceg karaktera, niti mi je to namera. Zaista je NEVEROVATNO sramotno i tuzno da jedan grad, kao sto je Sarajevo, koji je bio jedan od kulturnih centara i dogadjaja u bivsoj Jugoslaviji dobije tek danas jednu sasvim obicnu i pisljivu menjacnicu, a covecanstvo je vec duuubooko zagazilo u drugu (!!!) deceniju novog milenijuma, odnosno 21-og veka! Eto, to je jedno od merila koliko Bosna zaostaje za susednim drzavama kao sto su Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija... ako Sarajevo kaska za ostalim gradovima koji verovatno gaji sistem centralizacije, i glavni grad BiH, sta onda treba reci o gradovima iz unutrasnjosti... poput Bihaca, Brcko, Zenice, Banja Luke, Cazine, Trebinja, Viskogo, Jajca, Tuzle, Prijedora, Mostara, Gorazdja... strasno! Zaista strasno, zalosno i tuzno! Ne mogu da verujem koliko nas je sistem unazadio, da jedna ovakva vest izadje na naslovnoj strani jednog internet sajta... zaista strasno!
...sve mi se leluja i selo sa trolejbusom dobilo mjenjačnicu pff da se upiškiš od sreće...
svaka posta je mjenjacnica, svaka banka je mjenjacnica sta sad izvode bezveze lopovluk-------------POSTA JEST MJENJACNICA AL NELEGALNA ,A BANKA UZIMA PROVIZIJU OD 2KM....PA TI SAD vidi :))))
hajd nemojte ovakve vijesti objavljivati, tačno me stid
ima! de sredi poso
još jedan dokaz, da BIH krupnim kopracima grabi ka EU... još malo pa će na olimpijskom stadionu u glavnom gradu nuobičajena slika biti: Sjever: DINAMO Istok: DRESDEN Sjever DINAMO istok: DRESDEN ...itd EUROPE
svaka posta je mjenjacnica, svaka banka je mjenjacnica sta sad izvode bezveze lopovluk
tuzla nema mjenjacnicu a vidjecemo ko ce tu bit u talu, inace su potrebni registracija u sudskom registru tj. rjesenje nadleznog organa, ugovor o obavljanju mjenjačkih poslova izmedju banke i ovlastenog mjenjaca, te rjesenje nadleznog organa o ispunjenosti minimalnih tehnickih uvjeta, eurocash je sigurno u talu a da bi se ta povlastenost istopila trebaomogucit svakome da otvori objekt tog tipa.
iako mnogi nemaju sta zamjenit, dobro su se sjetili,. dobar potez..
MJENJACNIA radi vec 4 dana , za informaciju sarajevo-x - u i ostalim novinama koje ovu vjest objavljuju .... a u talu nije ni sa kim .....