Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jake ekonomije, raspade se za 20 dana sankcija.
Ameri su ruše čekali 50 godina, sad je cilj slamanje Rusije ko države. Kakva super sila to može vjerovat samo debil mi dina ima nuklearno oruzije pa nije super sila
90% ruske ekonomije se svodi na prirodne resurse i nažalost Njemačka ekonomija si je dozvolila da bude kontaminirana ruskim energentima, pa Njemačka odnosno Europa ne može tako lako Ruse otkantati, ali ubrzano Europa traži nove dobavljače plina i nafte. Američka industrija će brzo odgovoriti tim izazovima te će europsku ovisnost o Rusima za manje od godinu svesti na minimum. Tek tada će Rusi shvati u koju bijedu ih je doveo Putin.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Kaže sinoć ruski ambasador u BiH da Rusija može izdržati godinama pod sankcijama,čak su mu i smiješne sankcije.
mogu zato sto je udio vanjske trgovinske razmjene sssr-a iz 80-ih bio oko 4% bruto nacionalnog dohotka. to znaci da su u praksi samoodrzivi i da im ne treba niko, ali jedno je biti samoodrziv i prezivljavati, a sasvim drugo kupovati vile i jahte po mediteranu. rusi bi vrlo tesko prihvatili da se ponovo tuku u redovima za hljeb.
Ni ovo neće opametiti Putka jer on je teži psihijatrijski slučaj.... Bojim se a možda bi bilo i pravedno da za sobom povuče i ove što ga podržavaju - Sj. Koreja, Nikaragva i Srbija skupa s Dudukovom PC ...
Masala,sta kazu servi na sve ovo??
Treba je zakucati u kameno doba. da im više nikad nenaumpadne da napadaju nedužne ljude. i sve ostale treba kazniti koji ih podržavaju.Neznam šta glumi Evropa. sankcije svima koji podržavaju Rusiju
Rusi će ukoliko Ukrajina izdrži još mjesec dana a hoće jer NATO šalje sve što treba pasti travu po Moskvi pogledajte samo na internetu kako im izgledaju trgovine, nema ni šampona za tuširanje. Dobro došli u pakao neimaštine!
Nastupa kameno doba za Rusiju....
hahahahahhaha...pa ovo i Stiv Vonder i Saša Matić vide da je propaganda protiv RUSIJE !!!!!!
Naravno, u Rusiji med i mlijeko, s kojim god Srbinom pričam, kaže želi da imigrira u Rusiju, nikako na propali zapad. Hahaha...
hahahahahhaha...pa ovo i Stiv Vonder i Saša Matić vide da je propaganda protiv RUSIJE !!!!!!
Pa nije li cilj sankcija bankrot Rusije. Neka se imaoci obveznica naplate iz zamrznutih Ruskih rezervi.
Jašta su.Imaju nafte da kupe čitavu EU.
i nafte i žita imaju, mi smo ti koji trebaju da se zabrinu...... a lako je rujama...... :(
@Kerozin nisam mjerio al sam nešto čitao za rezliku od tebe
Čepurina, Guskovu, Ćurkova i ostalu živinu samo po džepu. Taj jezik hajvani razumiju.
Nikom oni ništa vračat neće mogu im samo poslat po jednu sa bojevom glavom i dug rešen.
pametan li si bre
19% gdp-a nije neka cifra...
Jok. Americki BDP posrnuo 3% 2008. i 80% svijeta palo u krizu. Gdje ti zivis?
Nakon dugotrajne krize i stagnacije koja će se nastaviti i nakon rata slijedi svrgavanje Putina i međusobne borbe za vlast naroda zarobljenih u tkz. Ruskoj Federaciji i disolucija iste te svođenje Rusije na reducirano područje pod kontrolom pojedinih oligarha.Neće odmah doći do raspada, tinjače dugo bijeda ali je on neminovan, uhvačeni su u zamku a Putin je pokazao da nije dorastao visokoj politici i strategiji već samo nastupu sile, terora i zločinima...a to van Rusije ne prolazi.
Prestanes placati i sta onda? Imas naftu imas i dalje plin.
Milslim da sankcije zapada imaju sve manje ucinkovitosti i kontra efekat je sve veci. Rusija ima odlicne ekonomske odnose sa Kinom. Budimo realni, ovo je rat Anglosa protiv ostalog svijeta i stara njihova metoda suzbijanja naroda da se razvije u mocne nacije.
Imaju odlicne veze sa Kinom. Al sta im to vrijedi, pa nece njih Kina finansirati tek tako, donatorski. Izvoz mobitela iz Kine u Rusiju vec je pao na 50% jer Rusi to ne mogu platiti. Ko ce ti primiti Rublju kad je nekonvertibilna i bezvrijedna. Prije ovih sankcija vecina trgovine izmedju Kine i Rusije se vrsila u dolarima i eurima.