Finansije
0

RS dobila 150 miliona eura kredita za autoput Banja Luka - Doboj

SRNA
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit Javnom preduzeću "Autoputevi Republike Srpske" u iznosu od 150 miliona eura za projekat izgradnje autoputa Banja Luka - Doboj.

Potpredsjednik EBRD-a Ian Fisher upoznao je danas potpredsjednika Vlade Republike Srpske Antona Kasipovića i ministra finansija Zorana Tegeltiju da je juče odobren ovaj kredit namijenjen za prvu fazu, odnosno izgradnju dionice od Prnjavora do Doboja u dužini od 37 kilometara.

Fišer je istakao da je EBRD spremna da potpiše ugovor o kreditiranju 26. aprila ove godine u Banjoj Luci, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

Sagovornici su razgovarali i o nastavku i unapređenju saradnje između Republike Srpske i EBRD-a, te ukazali na potrebu da Evropska banka za obnovu i razvoj podrži projekte iz oblasti razvoja malih i srednjih preduzeća, energetike, ekologije, transporta i drugog.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o drugim  aktuelnim pitanjima iz sfere ekonomije i razvoja u Republici Srpskoj i BiH.