Usluga za prodaju putem interneta
0

Raiffeisen banka predstavila uslugu e-pay za lakše poslovanje

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Danas je bh. tržištu Raiffeisen banka ponudila novu uslugu pod nazivom Raiffeisen e-pay. Riječ je o usluzi namijenjenoj trgovcima koja omogućava prodaju putem interneta uz prihvat MasterCard i VISA kartica prema najvišim svjetskim standardima sigurnosti.

Raiffeisen banka je prva i jedina banka u BiH koja nudi ovu zaista atraktivnu uslugu, kojom je trgovcima omogućen prihvat kartica na internet prodajnim mjestima u izuzetno sigurnom okruženju.

''Zadovoljstvo mi je što smo još jednom pokazali našu inovativnost i usmjerenost ka praćenju novih trendova u poslovanju. Posebno mi je drago što smo prvi na tržištu Bosne i Hercegovine ponudili ovu uslugu'', izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke. ''Sistem je u potpunosti siguran, s obzirom na to da su implementirani najveći postojeći sigurnosni standardi'', dodao je Mueller.

''Uvjeren sam da će ova usluga brojnim trgovcima olakšati poslovanje, jer Raiffeisen e-pay sa sobom ne nosi nikakve dodatne troškove za trgovca, poput troškova instalacije i održavanja. Jedini trošak je standardna provizija na vrijednost izvršenih transakcija karticama MasterCard i VISA. Ovo za trgovca svakako znači znatno manje troškove u poređenju sa troškovima klasične trgovine'', izjavio je Karlheinz Dobnigg, član Uprave Raiffeisen banke za poslovanje sa stanovništvom i dodao da elektronska trgovina donosi brojne prednosti i omogućava veću fleksibilnost i povećanje efikasnosti poslovanja.

Prvi korisnik usluge Raiffeisen e-pay je General servis d.o.o. čiji je predstavnik istakao značaj ovog servisa za razvoj internet poslovanja. Admir Ibrahimović, direktor General servisa, je izrazio zadovoljstvo što je ovakva usluga konačno u bankarskoj ponudi na bh. tržištu te istakao da se nada da će ova usluga omogućiti proširenje prodajnih kapaciteta General servisu.

Usluga Raiffeisen e-pay će trgovcu omogućiti siguran način internet poslovanja i povećati nivo povjerenja kupaca, kojima se garantuje sigurnost transakcija obavljenih na ovaj način.

Banka je na strani prihvata implementirala 3D secure protokol koji je usklađen sa kartičnim organizacijama MasterCard i VISA. Dodatno, u želji da korisnici ove usluge budu što sigurniji prilikom obavljanja transakcija, implementirali smo i ''Verisign SSL certifikat sa Extended verifikacijom''.