Raiffeisen e-pay širi mrežu web trgovaca

S
Sarajevo-x.com
9.3.2012. u 14:16
0
0
Raiffeisen e-pay širi mrežu web trgovaca
0
Raiffeisen e-pay širi mrežu web trgovaca
Web trgovina u BiH je u svojoj uzlaznoj fazi. Veliki doprinos tome je e-pay usluga Raiffeisen banke koja je zaživjela krajem prošle godine. Od njenog puštanja u rad broj trgovaca - njenih korisnika konstantno raste, a sve veći je i interes građana za ovaj način trgovine.
Trgovci koji trenutno koriste e-pay uslugu Raiffeisen banke i građanima pružaju mogućnost internet kupovine su VGT Visoko, ekupi, Echoes agencija, General servis, Oslobođenje i Citros.

Korištenjem usluge e-pay građani Bosne i Hercegovine mogu sigurnije kupovati preko interneta i plaćanje vršiti u domaćoj valuti. Osim toga plaćanjem putem e-pay usluge građani ostvaruju uštede novca i vremena jer nemaju troškova konverzije niti dugog čekanja na potvrdu uspješnosti transakcija, što je bio slučaj prije kada na bh. tržištu nije bilo domaće banke sa ovom uslugom. Raiffeisen e-pay kontrolira plaćanje i apsolutno štiti sve podatke korisnika kartica u izdanju Raiffeisen banke.

Trgovcima koji već posjeduju web stranice ili im je djelatnost pogodna za prodaju putem interneta e-pay usluga omogućava kompletiranje ponude i smanjenje troškova. Naime, usluga Raiffeisen e-pay sa sobom ne nosi nikakve dodatne troškove za trgovca, poput troškova instalacije i održavanja. Jedini trošak je standardna provizija na vrijednost izvršenih transakcija karticama MasterCard i VISA.

Ovo za trgovca svakako znači znatno niže troškove u poređenju sa troškovima klasične trgovine i otvara im potpuno novo tržište koje gotovo da nema ograničenja.

"Još jednom smo pokazali inovativnost i usmjerenost ka praćenju novih trendova u poslovanju“, izjavio je Michael Müller, direktor Raiffeisen banke i dodao da je Raiffeisen e-pay definitivno još jedna potvrda liderske pozicije Raiffeisen banke na bh. tržištu u svim segmentima poslovanja i diferenciranja u odnosu na konkurente.

"Ubijeđen sam da će Raiffeisen e-pay brojnim trgovcima olakšati poslovanje te pomoći da ga unaprijede, učine fleksibilnijim i efikasnijim te privuku veći broj kupaca“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, član Uprave Raiffeisen banke za poslovanje sa stanovništvom i istakao da su za sigurnost samog sistema implementirani najstrožiji sigurnosni standardi i direktive kartičnih organizacija VISA i MasterCard.

E-pay usluga već je prošla fazu uvođenja te počinje faza rasta kroz saradnju sa najrenomiranijim trgovcima u BiH pa se potpuni pozitivni efekti njene funkcionalnosti za trgovce i kupce tek očekuju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: