{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raiffeisen banka počela sa izdavanjem Chip kartica

11.10.2013. u 15:12
0
34
Raiffeisen banka počela sa izdavanjem Chip kartica
0
Raiffeisen banka počela sa izdavanjem Chip kartica
Karlheinz Dobnigg
S ciljem unaprjeđenja kartičnog poslovanja, Raiffeisen banka započela je sa zamjenom debitnih, kreditnih, charge i business kartica sa magnetnom trakom, novim karticama koje uz magnetnu traku imaju i chip - takozvanim Chip karticama.
"S ciljem pružanja što bolje usluge našim klijentima, kontinuirano radimo na unaprjeđenju naše ponude, što potvrđuje i uvođenje Chip kartica čija je prednost, pored dodatne sigurnosti, i jednostavnija prilagodba inovativnijim tehnološkim rješenjima", izjavio je Karlheinz Dobnigg, zamjenik direktora Raiffeisen banke.

Proces zamjene kartica započeo je u oktobru i odvijat će se u narednom periodu. Većina kartica će biti zamijenjena u narednih šest mjeseci, dok će dio kartica biti zamijenjen prilikom redovnog isteka važenja kartice. Svaki pojedinačni klijent pismenim putem će blagovremeno biti obaviješten o vremenu i načinu preuzimanja nove kartice.

Izdavanje Chip kartice za klijente je potpuno besplatno. Chip kartice koriste se na isti način kao i kartice sa magnetnom trakom, a jedina razlika je kod korištenja debitnih kartica prilikom plaćanja roba i usluga, gdje je kod Chip kartica obavezan unos PIN-a bez obzira na vrstu debitne kartice.

Debitne, kreditne i charge Chip kartice imaju rok važenja četiri, a business kartice tri godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: