Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada uzmeš u obzir podizanje cijena svega i svačega ovo ti dođe kao plata od 450 KM prije 15 godina.
Mašala. Aferim Srbi
Ja kad sam rekao da je plata mala od 1000 KM napali me, hej bolan kod mene je 1300 ali nidokle covjece. Dok plin dok tv struja voda telefoni, dvoje djece, pa tek onda hrana... pa covjece , da ti bued taman. Ustedit ne mozes... jedino sada da ne jedes i da se ne grijes i da ne zivis...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Jest možda tolika sa drzavnim sektorom, kod privatnika je prosjek pola od ovog navedenog iznosa.
Prosjek se povećava tako što onih sa minimalnom platom je sve manje jer napuštaju državu a ostaju uhljebi sa visokom platom. I npr, od 100 plata 50 parazita sa po 5000 i 50 sa po 500, ode 20 ostane ostane 50 parazita sa po 5000 i 30 sa po 500 odma veći prosjek. To lažno povečanje prosjeka je alarmantno.
Kako pola. Ja ne znam ko radi za 500KM. Jedino neko bez halata i zanata. Problem je sto je i milja malo.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Cega, dinara mozda🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ovi na Budžetu jedu meso, radnici kod privatnika jedu kupus, u prosjeku jedu sarmu
Ima li posla za nas iz FBIH što nas je SDA unesrećila da se preselimo u raj zvani RS ?
A ja sam jednorog.
a narod zivi u bijedi i siromastvu
Razlog za navedeno jer su redovne plate u javnom sektoru, dok realni sektor jedva moze isplatiti plate, I većina uplata su prebačene za januar, za narednu godinu! Vidjet cemo prosječnu platu za Januar:)
Koliko je u Federaciji?
Pa to je više nego u Federaciji.
Dodo, njegova djeca i jarani jedu meso, ostali samo kupus. U prosjeku sarmu.
Mozda u dinarima
Mazanje očiju...
Dobro eto nije mazanje, svi imaju po 2 milje...ma daj ljudi uozbiljite se, prosječna plata u manjem bh entitetu nije viša od 600KM
Hahahahhahaha haj ti ja ne mogu od Šege hahahahahha
kako lazu sa ovim ciframa
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Реална просјечна плата је између 1.100-1.200 КМ. Многи у приватном сектору исплаћују минималац или нешто преко минималца, а остатак на руке.